mynewspapers.net

Hur man laddar en dump truck

Hur man laddar en dump truck


Inläsning av en dumper görs med hjälp av en hydraulisk lastare traktor med en hink. En dumper är speciellt utformat för att bära tunga laster av material som kan dumpas när sängen av dumper lyfts vertikalt. Se till att ladda av materialet lästes ordentligt kan belastningen dumpas säkert. Hydraulisk rams under dumper sängen är vad dumpar lasten, men om lastbilen är överbelastad, dessa hydraulik kanske inte kunna lyfta belastningen. Att veta hur mycket vikt kan lyfta en dumper är viktigt. Om dumper kommer att resa över allmänna vägar eller motorvägar, kan då endast de rättsliga viktgränserna ställas. Att veta var man stapla belastningen i sängen av dumper är avgörande för korrekt laddning.

Instruktioner

• Parkera dumper på plan mark. Ägna åt parkeringsbromsen. Kolla sängen av dumper för sängen är helt nere. Kolla dump grinden och fäst alla kedja och bar lås i sina positioner för tryggt låste.

• Kör lastaren mot materialet laddas med hink parallellen med vinkeln på marken. Ställ hinken på marken ett par fötter innan materialet under körning framåt och ge loader gasen att gräva i materialet. Dra i spaken som rullar den öppna delen av skopan mot himlen tills hinken är full av material. Använda skopan lyft spaken och lyfta skopan tills botten är 3 fot från marken.

• Kör lastaren i riktning mot dumper. Centrera hinken med centrum av sängen av dumper. Börja att höja hinken under resan mot dumper. Sakta ner och stannar innan att nå sidan av lastbilen. Ta upp hinken högt över sidovägg av soptippen sängen.

• Tillåt lastaren att rulla fram tills hinken centreras direkt över mittlinjen på sängen och sakta dumpa materialet i dumper sängen. Kör framåt och bakåt för att göra mindre justeringar att säkerställa att materialet är dumpas i mitten av sängen. Fortsätt med detta tills sängen av lastbilen är full av material. Håll koll på hur många hink skopor av material dumpas i sängen. Väga dumper axlar för att säkerställa att de är på eller under viktgränsen rättsliga axel och att totalvikt är på eller under.