mynewspapers.net

Hur man koppla in och placera högtalare med surroundljud

Hur man koppla in och placera högtalare med surroundljud


Surroundljud högtalarsystem Anslut till audio-video mottagare att bearbeta en flerkanalig ljudsignal på media skivor och TV-program. Ett 5.1 surroundljud system består av fem högtalare och en subwoofer. Andra system inkluderar en 2.1, som är ett par högtalare och en sub och 7.1, som lägger två sida högtalare till det grundläggande 5.1 systemet. Ansluta högtalare till mottagaren med högtalarkabeln; sub krokar upp med en subwoofer kabel.

Instruktioner

• Ställ in vänster och höger fronthögtalare på varje sida av TV, med centerhögtalaren ovanför eller under TV: N. Mitthögtalaren levererar de flesta av dialogen på en surround-sound ljudspår.

• Placera de bakre högtalarna bakom och ovanför den huvudsakliga sittgruppen i hemmabiosystemet, roterande högtalare aktiv ca 45 grader mot baksidan av tittarnas huvuden. För ett 7.1 system, placera sidan högtalarna vinkelrätt mot sittgruppen, pekar direkt på sätena.

• Skär en längd av högtalare tråd tillräckligt länge för att ansluta varje högtalare till AV-receivern, sedan remsor ca 1/2 tum av isolering från varje ände med hjälp av tråd strippor.

• Anslut de två kablarna på slutet av högtalarkabeln till de positiva och negativa terminalerna på baksidan av varje högtalare genom att lyfta fjäderklämmorna på baksidan att exponera två hål för att infoga kablarna. Den röda sladden fäster vid slutligt realiteten; sätt in den andra kabeln i hålet för den negativa Polen.

• Anslut den andra änden av varje tråd till märkta kontakter på baksidan av mottagaren. Exempelvis krokar centerhögtalaren upp till uttagen märkta för en mitthögtalare.

• Stick in kontakten på varje ände av kabeln till Sub OUT-uttaget på baksidan av mottagaren och ingång på baksidan av sub subwoofer.