mynewspapers.net

Hur man köper växten lakritsrot för sådd

Hur man köper växten lakritsrot för sådd


Lakrits anläggningen är en leguminous ört som används i århundraden som ett läkemedel och arom tillsats. Roten är källan till aromen för lakrits godis. Växten kommer ursprungligen från Medelhavsområdet och Mellanöstern, men är nu odlas så långt bort som Nya Zeeland och Australien. Det finns vilda i delar av sydöstra Europa och sydvästra Asien. Växten lakritsrot (Glycyrrhiza glabra) kan spridas genom rot sticklingar eller från frö. Rota sticklingar är att föredra att skapa kommersiella grödor.

Instruktioner

• Ring din lokala universitet Extension office personal att ta reda på om de vet om en lakrits odlaren eller leverantör lokalt. Vissa plantskolor kan ha utsädet eller rot, eller kan beställa den för dig. Extension office kan också vägleda dig på hur och var man kan plantera din lakrits samt svara på andra frågor om anläggningen.

• Köpa lakrits utsäde eller rot. Seedning en lakrits växt tar betydligt längre tid att etablera än en rot styckning. Plantorna bör startade inomhus sedan transplanteras till marken på våren. Rota sticklingar kan gå ut så snart det finns ingen chans en frysning.

• Sök Internet för herbalist butiker eller organiska och heirloom utsädesföretag. Minst en har lakrits utsäde och kanske rot sticklingar. När du hittar det, eller helt enkelt beställa online med ditt kreditkort kan du ringa företaget. Kontrollera när leveranstid kommer att, som vissa företag inte kommer att leverera i höst och vinter.