mynewspapers.net

Hur man köper ett bilbatteri

Hur man köper ett bilbatteri


Ett tomt batteri på en bil är en olägenhet på bästa och ett enkelt sätt att förstöra din dag i värsta fall. Ibland du kan ladda batteriet igen, men i många fall blir det platt eftersom det har gått ut. När ett bilbatteri löper ut, är bilen värdelösa tills du får en ny. Tack och lov, att veta hur man köper ett bilbatteri som fungerar med ditt fordon är enkel.

Instruktioner

• Kontrollera start strömstyrkan (ibland kallad den "kalla startar strömstyrka" eller "start-up power rating") av din bil. Detta är ofta i ägarhandboken men kan också noteras på en standardtext nära din motor i vissa fordon. Anteckna detta värde, eftersom det är viktigt att köpa ett bilbatteri med en strömstyrka motsvarar eller är högre än bilens krav. Annars börjar det inte på kalla morgnar.

• Anteckna batteriets reservkapacitet din bil kräver från ägarhandboken. Du kommer att behöva matcha eller överträffa detta för att säkerställa bilen fortsätter att köra tillräckligt länge för att komma till ett garage vid en misslyckad generator. Som batteriet används för att driva alla prylar till bilen (som satellit navigation eller iPod dock), vara säker på att överskrida krävs reservkapacitet så dessa kommer att köras.

• Besluta om en underhållsfri eller låg-underhåll batteriet. I Storbritannien finns det oftast inget behov av ett lågt underhållsbehov batteri som förmågan att lägga till vatten i batteriet, eller kontrollera dess elektrolyt nivåer är överväganden för varma klimat, där en slutna systemet batteriet ofta misslyckas. Om du reser internationellt, kan ett lågt underhållsbehov batteri vara ett bra val. Annars, överväga ett underhållsfritt batteri.

• Besök din lokala bil delar leverantör eller besöker en webbplats som Halfords, slagträman UK eller Tanya batterier. Om möjligt, Välj ett batteri som har producerats inom de senaste sex månaderna, som äldre batterier förlorar laddning när lämnade oanvända. Bekräfta med säljaren att batteriet storleken och formen på dess kontakter är lämpliga för din motor.