mynewspapers.net

Hur man köper en begagnad rullstol

Hur man köper en begagnad rullstol


Hur man köper en begagnad rullstol. Begagnade rullstolar är en kostnadseffektiv lösning till det stigande priset på produkter. Innan du köper en begagnad rullstol, måste du noga inspektera rullstolen för skador. Här är vad man ska leta efter och vad du ska undvika när du köper en begagnad rullstol.

Instruktioner

• Se till att den person som planerar att använda använda rullstolen passar storleksbegränsningarna av stolen. De flesta nya rullstolar är anpassade för den avsedda rider varje rullstol har storleksbegränsningar.

• Leta efter används rullstolar säljs via ansedda organisationer. Sjukhus, rehabiliteringscenter och grupper som vänder sig till personer med funktionshinder är bra källor för begagnade rullstolar för att de följer standarder för försäljning av begagnade stolar. Undvika rullstolar postat i classified annonser eller på eBay om inga bilder eller detaljerad information erbjuds.

• Beakta priset på en begagnad rullstol. Vet värdet av rullstol modeller som intresserar dig så du kan jämföra priset med det av den använda modellen. Ett rimligt pris för en kvalitet används rullstol skulle falla i ett intervall mellan £650 och £1.300.

• Överväga ålder använda rullstol. Köp inte en begagnad rullstol som är över 5 år gammal. Efter den tiden, en stol försvagas avsevärt på grund av överdriven användning och risken för haverier är kraftigt förhöjd. Om du köper en äldre stol, bara spendera några hundra dollar och inser oddsen att är köpa reservdelar höga.

• Kontrollera almännt skick av används rullstolen. Kontrollera batteriet och batterifacket för en elrullstol för korrosion och överdriven smuts uppbyggnad. Stoppning i en begagnad rullstol bör vara tårar, fläckar eller permanenta avtryck. Rullstol ramen bör inte ha kurvor och bör vara fria från alltför stora repor.