mynewspapers.net

Hur man kontrollerar ett barns temperatur

Hur man kontrollerar ett barns temperatur


Den metod du använder för att ta ditt barns temperatur beror lite på vilken typ av termometer du kommer att använda. De viktigaste typerna av termometer är antingen en traditionell glas termometer, en standard digital termometer eller en digital öron termometer. Termometrar dilitaga tenderar att vara mer tillförlitliga och korrekta, och mindre benägna att bryta än glas och kvicksilver sorterna. Det finns också napp termometer och termometrar som läser temperaturen från barnets panna.

Instruktioner

• Kontrollera temperaturen rektalt. Detta är en av de mest korrekta sätt att kontrollera barnets temperatur och används i allmänhet för barn till 3 månader gammal. Använda vaselin för att smörja slutet av termometern. När barnet ligger på sin rygg och höja benen och sätt in termometern inte mer än 1 tum.

• Kontrollera temperaturen i örat. För äldre barn och småbarn, kan i-örat temperaturen vara det mest bekväma sättet att ta temperaturen. Det bör noteras att detta inte är det mest exakta sättet att läsa temperaturen. Om barnet har en överdriven mängd vax, bör ett öra termometern inte användas. Varje öra termometern fungerar annorlunda, men de flesta innehåller disponibel tips som bör kastas bort efter varje användning. Placera termometern i barnets öra, utan för att nå trumhinnan.

• Ta en underarm temperatur. Använd en vanlig termometer och placera det i armhålan. Se till att det berör huden direkt och inte hindras av kläder.

• Ta en oral temperatur. Muntliga temperaturer tenderar att vara mer exakt än örat och armhålan temperaturer. Napp termometrar kan vara användbara verktyg för att få en muntlig temperatur från småbarn. Äldre barn kommer att kunna hålla en vanlig termometer i munnen. Se till att vänta 15 minuter efter barnet äter eller dricker något innan du tar en oral temperatur.