mynewspapers.net

Hur man kontanter en unken check

Hur man kontanter en unken check


Enligt den Uniform Commercial Code har banker inte att acceptera kontroller som har skrivits 180 dagar eller fler före avsätts. Dessa kontroller är kända som inaktuella kontroller eller unken-daterad kontroller. Medan koden anges att banken är inte skyldig att kontanter en check, betyder det inte att de inte kommer kontanter checken. Så länge det görs i god tro, välja en bank att kontanter en unken check. Det finns alternativ att få medel från en gammal check.

Instruktioner

• Försök att sätta in checken. Din bank kan besluta att avvisa deponering eller kan gå vidare och acceptera. Den mottagande banken kan emellertid välja att inte kontanter en check, orsakar returnerade kontrollera avgifter. Förklara situationen för att din bank kan få dig ur de returnerade kontrollera avgifterna, men anser om du kan få från kontrollen är värt avgifterna.

• Presentera checken direkt till den utfärdande banken. Banken kan välja att kontanter en check eller kan förkasta det, men det blir inga returnerade avgifter i samband med denna transaktion. Denna metod är inte realistiskt om banken har inga grenar i ditt område.

• Kontakta den utfärdande parten och begära en ny check utfärdas. Eftersom detta är pengar som personen eller företaget skyldig dig, kan de fortfarande få en rättslig skyldighet att betala dig. Många företag kommer att utfärda en check om du kontaktar sin kund tjänst eller konton betalas avdelning. Om du är skyldig att skicka i den ursprungliga checken, var noga med att hålla kopior av originalet och någon ytterligare korrespondens med den utfärdande parten.