mynewspapers.net

Hur man kommer över körtelfeberDen vanliga smittsamma virus som kallas körtelfeber är också känd som mono, mononukleos, kyssas sjukdom eller EBV infektiös mononukleos. Körtelfeber sprids främst genom saliv, således "kyssas disease" Smeknamn. De vanligaste transportsätten överföring inkluderar kyssas och delade drycker, tandborstar eller redskap. Det finns ingen specifik botemedel eller behandling för körtelfeber. I de flesta fall kommer att viruset passera med vila och vård i hemmet. De mest allvarliga symtom på körtelfeber pågå ett par veckor på de flesta, men trötthet kan dröja månader. Återhämtning från körtelfeber kan vara hjälpt av att uppmärksamma symtom och vidtar åtgärder för att stödja kroppen som den bekämpar viruset.

Instruktioner

• Lindra obehag av feber med mediciner som paracetamol eller ibuprofen. Använd en ljus filt eller ark att täcka och en cool komprimera för att hålla febern nere.

• Lindra ont i halsen med en varm salt-gurgla, svalg sprayer och sugtabletter. Äta mjuk mat, även om det finns liten aptit. Använda en luftfuktare för att hålla miljön fuktig.

• Stanna hydratiserade. Att ha ont i halsen kan göra det obekvämt att svälja, men det är viktigt att dricka mycket vätska tillfriskna från körtelfeber. Dehydrering kommer sakta återhämtningsprocessen och kan leda till oönskade komplikationer.

• Fortsätta att äta normalt så mycket som möjligt. Även om det kan vara liten eller ingen aptit är det viktigt att fortsätta att ge näring kroppen genom sjukdomen. Överväg att lägga flytande närings tillskott i kosten om det behövs.

• Få tillräcklig vila och minst 10 till 12 timmars sömn varje natt. Inte driva din kropp om dig utmattad eller trött. Sängläge är viktigt för återhämtning från körtelfeber. Personer behöver ofta ta utökade mängder av tid bort från skola eller arbete att återhämta sig från sjukdomen.