mynewspapers.net

Hur man kommer över en kall snabbare

Hur man kommer över en kall snabbare


En kall och symptom i samband med en förkylning, kan stoppa dig i dina spår någon tid på året. En täppt, rinnande näsa, halsont, hosta, nysningar och huvudvärk alla anger du har fångat en kall. En kall fångas lätt; en person som lider av en förkylning kan överföra det till en annan person genom att skaka hans hand eller nysningar i hans närvaro. Rörande förorenade objekt kan också leda till överföring av en förkylning. Att veta vad man ska göra när du har fångat en kall hjälper du återhämta sig snabbare.

Instruktioner

• Ta ett zink tillägg så snart förkylning symtom som ont i halsen och snuva, dyker upp. Enligt Web MD minskar zink tas inom 24 timmar efter illamående längden på din förkylning med ungefär en dag.

• Vila din kropp så det kan fokusera på kampen mot viruset. Fighting en kall virus kräver mycket energi. Istället för att använda din energi genom att vara aktiv, vila din kropp så att energin kan användas för att bekämpa din förkylning. Sömnbrist kan förvärra ditt tillstånd.

• Äta kycklingsoppa, eftersom den varma vätskan är lugnande och hjälper din kropp kämpa kylan. Enligt CNN innehåller Kycklingsoppa neutrofiler, som stoppa utgivningen av bakterier stimuleras av kalla viruset.

• Ta ett dagligt tillskott av C-vitamin. Enligt Mayo Clinic förkortar en daglig dos av C-vitamin, tas före uppkomsten av en kall, längden på förkylningssymptom.