mynewspapers.net

Hur man knyter uppbackning för att flyga linjenKomponenterna i en linan set-up kan först verka skrämmande att vissa människor. De olika linjer och knutar används för att ansluta dem tillsammans kan vara överväldigande. Men de knop som används för att ansluta den linan bakningen, stambanan och ledare är egentligen mycket enkelt att knyta. Med lite övning, kan de flesta sportfiskare lära sig att knyta knopar nödvändigt att rigga en fluga spö, som Knut som ansluter stöd till stambanan.

Instruktioner

• Anslut den linan bakningen till stambanan med en Albright knut. Bilda en slinga i den huvudsakliga linan ungefär 3 inches från rumpa slutet av raden. Butt slutet kommer buffras på rullen först och är motsatta från arbetande slutet av raden.

• Sätt in den fria, eller tagg, slutet av raden stöd genom öglan på stambanan. Dra ca 5 eller 6 inches av linje genom öglan.

• Håll dubbelt stambanan och stöd mellan två fingrar. Linda tag slutet av det stöd runt fördubblad stambanan och stöd linje för fem till sex varv. Starta sveper ner från slingan och arbeta dig uppåt.

• Pass tag slutet av raden stöd tillbaka genom öglan på samma sätt gick det ursprungligen.

• Fortsätta att hålla stambanan och dra tag slutet av raden stöd att säkra Knut ner tätt. Använd ett par snips för att skära några överskott från huvudsakligt eller stöd linje.