mynewspapers.net

Hur man knyter figur 8 fiske knutar

Hur man knyter figur 8 fiske knutar


Om du tillbringar något belopp av tid fiske, blir behovet av att knyta knutar snabbt påtaglig. Från att fästa din linje till spole av en rulle att knyta krokar till linje och andra Riggar, är knop viktiga delar av fiske. Bilda kontakt öglor på slutet av huvudlinjer och ledare är ett exempel på behovet av knop kopplingsförbehåll. En lätt-till-slips knuten för att bilda linje slut loopar är siffran åtta. Denna knut är lätt att knyta och särskilt stark och tålig när en fördubblad linje används för att bilda en knut.

Instruktioner

• Dubbla raden tillbaka vid sidan av sig själv. Detta skapar en fördubblad linje som kommer att visa sig vara mer hållbara än en enda-kontrakterade linje och kommer också att utgöra slingan i slutet av din linje.

• Hålla dubbelt linjen i ena handen och huvudloop i slutet med den andra. Ta slingan tillbaka längs sidan dubbelt fodra bildar en slinga som kommer vara toppen av figur 8. Stänga slingan mot fördubblad linjen och passera under.

• Hålla de dubblerade raderna på plats där de passerar och föra slingan upp och över den dubbla linjen. Dra öglan framåt och under toppen av siffran åtta slingan du skapat tidigare. Nedre slingan av siffran åtta bildas nu.

• Dra huvudloop upp och genom det övre kretsar av siffran åtta. Fukta knuten och långsamt dra tätt. Justera knuten när du går så att de viktigaste loopen kommer att bildas i den storlek du behöver.

• Trimma överflödigt linje från den fria änden av linjen. Skär den fria änden med snips närmare än 1/8 tum. Detta gör att vissa rum för justering av Knut som du fiska.