mynewspapers.net

Hur man klättra det lutande tornet i Pisa

Hur man klättra det lutande tornet i Pisa


Från tågstationen i Pisa, kan du antingen ta en kort bussresa eller promenera en halvtimme till Katedraltorget. Denna samling av byggnader går tillbaka till den 1100-talet och innehåller en vackra katedralen och dopkapellet klädd i vit marmor. Men bara om alla ignorerar dem att rusa för bell tower mer känd som "Det lutande tornet i Pisa."

Instruktioner

• Lön för erkännanden på katedraltorget biljettluckan för €15. (Priser henne är korrekta i augusti 2009, med 1 euro motsvarar ca 1.4 dollar.) Du kan också köpa en biljett online för €17 två veckor eller längre i förväg. Förskottsbetalning är dyrare, är det värt det om du kommer att besöka under hektisk sommarsäsongen. Biljetter är tidsinställda för varje halv timme exakt och eftersläntrare tillåts inte i. Besökare måste vara äldre än 7 år, och barn under 18 år måste åtföljas av en vuxen.

• Gå med din grupp att komma in i tornet. Du har bara 30 minuter att besöka, med ingen förlängning av tidsfristen. Du kan inte ta väskor eller påsar av något slag, så kolla dem på garderob utanför förväg. Du kan dock ta kameror eller videobandspelare med dig.

• Trampa försiktigt men bestämt på spiral stegen, som 900 år besökare har Filat till jämnhet. Det finns ingen risk för att falla över, eftersom båda sidor av trappan är buttressed av tjocka väggar, men trapporna kan vara hala. De kan också utlösa klaustrofobi, speciellt nära toppen, där de smala knappt med bredden på en människa. Med nästan 300 steg att klättra, måste du vara i god fysisk form att prova stigningen.

• Njut av utsikten från de översta två våningarna (de 7: e och 8: e nivåerna). Om du kommer att passera många externa passager på väg, får du endast avsluta på toppen. Inte luta sig bortom de skyddande räcken. Steg försiktigt, eller du kan halka och falla utanför eller i tornet.