mynewspapers.net

Hur man klä en fåtölj & bort tyg

Hur man klä en fåtölj & bort tyg


Liggvagnar är komplexa bitar av möbler och lite skrämmande när du står inför uppgiften att reupholstering en. Trots sin skenbara komplexitet, om du tar projektet bit för bit, i små steg, kan även någon med liten eller ingen stoppning erfarenhet göra ett förvånansvärt bra jobb. Återställa en fåtölj är dock arbetsintensiv, och du bör verkligen älskar stolen innan du investera så mycket tid i projektet.

Instruktioner

• Plocka isär stolen rörliga delar. Skapa en tabell där du kan lägga muttrar och skruvar från recliner mekanism i ordning och etikett tillbaka dem så att du vet vart de går när du sätter vilstolen tillsammans.

• Ta försiktigt bort det gamla tyget från varje del av stolen. Använd en skruvmejsel, små bända bar, tång och mejsel att dra spikbleck, märlor och naglar och ta sönder bitar av tyg utan att riva den. Hålla ihop bitar av varje segment av stolen.

• Klipp ut nya bitar möbeltyg med gamla bitar som mallar. Markera konturerna av de gamla bitarna och skär de nya bitarna mycket noga för att matcha. Särskilda flikar eller dold fastsättning bitar kommer att överföras till de nya bitarna om du är noga med att bevara allt gammalt material.

• Ersätta något slitna skum stoppning, bomull vadd eller stoppning med nytt material och häfta det på plats. Därefter låg nya bitar av tyg över segmenten stol en efter en, och tackel eller häfta dem på plats.

• Sy ihop mer komplexa delar av tyget, som armar och ryggar som sys ihop, innan du byter ut dem på stolen. Sydda bitar kan monteras tillsammans och tillfälligt nålas och limmade med tyg lim att hålla bitarna på plats. Sy över sömmarna med symaskinen med matchande färg tråd.

• Montera stolen, när alla bitar återvinns, arbeta bakåt från det sätt du isär den. Test passar varje bit och se till att det går som det ska innan du lägger till nästa pjäs. Återställa armarna först, sedan ryggen och säte, då foten resten. Medan du har den isär, är det en bra tid att smörja lederna och gångjärn med lite maskinolja.