mynewspapers.net

Hur man känner igen Vintage Levis Jeans

Hur man känner igen Vintage Levis Jeans


Enligt Levi Strauss & Company för den äldsta par 501 Levis jeans har sitt ursprung i 1879, att vara tuff workpants som kunde klara av kroppsarbete. Från denna punkt framåt, Levi Strauss & Company starkt dominerade och påverkat denim och blue jean branschen, skapar en myriad av olika jean stilar genom åren. Samlare överflöd som åtnjuter söka efter och hitta vintage Levi. Om samlar låter intressant, du måste lära dig att erkänna vintage Levi's jeans så att du kan köpa endast äkta Levis och inte förfalskningar.

Instruktioner

• Slå botten manschetter av jeansen ut och in och titta noga på tyg kanten (selvedge kanten) längs insidan sömmar av jeans. Om du ser en tvåfärgade sömsmån med vitt tyg på ytterkanten av tyget, kanske dina jeans vintage Levi. Du kan också hitta en vit linje av sömnad kör över denna vit kant (äldsta jeans era), en blå linje av sömnad (tidigt 1900-tal era) eller en röd linje av sömnad (finns på jeans fram till mitten av 1980-talet).

• Undersök röda etiketten på bakfickan av dina jeans. Titta noga på "E" i ordet "Levi's." Om "E" är en versal, dina jeans som påbörjas före 1971. Om den gemen bokstaven "E", är dina jeans nyare än 1971.

• Titta på nitar på din Levis jeans. Om nitar är gjorda av tunn metall och har tagit upp bokstäver (med eller utan en yttre ring runt spikarna), kan de går tillbaka till 1980-talet eller tidigare.

• Undersök titta på fickan på Levi's jeans. Levi's jeans från 1930- och 1940-talet varierar i bredd mellan 3,5 och 4 inches. Levi Strauss slutat använda nitar på watch fickor under denna tid på grund av andra världskriget. Nuvarande klocka fickor är mindre och de har nitar igen.

• Hitta taggen vård inuti Levi's. Jeans innan 1970-talet inte har någon vård alls, men i stället Levi Strauss stämplat omsorg instruktionerna på insidan fickor av jeans. Aktuella vård Taggar har en röd Levi's emblem på taggarna. Care Taggar från 1980-talet och 1970-talet har grundläggande Tvättinstruktioner och storleken stämplat längst ned på taggarna.