mynewspapers.net

Hur man känner igen symptom på Borderline personlighetsstörning

Hur man känner igen symptom på Borderline personlighetsstörning


En personlighetsstörning är ett mönster av inre upplevelse och beteende som en avvikelse från patientens kultur eller anpassad. Denna avvikelse kan vara allvarliga och beteenden, som allmänt visas först i tonåren, blir ofta genomgripande och oflexibel. Varje sjukdom har specifika symptom och beteenden. Läste på om några av symptom i samband med BPD (borderline personlighetsstörning).

Instruktioner

• Observera ett genomgående mönster av svårigheter i mellanmänskliga relationer, dålig självbild och impulsivt beteende som börjar i tidig vuxen ålder och fortsätter under loppet av en livstid. Av de specifika symtom som följer, personen måste ställa ut minst fem för att anses ha BPD.

• Observera om patienten verkar rädd överges, verkliga eller inbillade. Patienter berättar ofta betydande andra, terapeuter eller läkare inte att lämna dem, eller anklaga dem för att lämna dem orättvist.

• Sök efter ett mönster av instabila, intensiva personliga relationer som verkar vara perfekt relationer vid ett tillfälle och hatiska relationer på ett annat. Detta kallas "Dela", och kan vara en del av någon relation.

• Kontrollera för en instabil självbild. Patienterna kommer ofta klagar över att inte känna sig eller att inte ens ha en känsla av själv.

• Leta efter återkommande självmordsförsök och/eller reaktivitet av stämning som är instabil. Dessa humörsvängningar kan inkludera irritabilitet, ångest eller helt enkelt intensiteten i känsla/humör.

• Märka olämpligt eller mycket intensiv ilska. Patienten kan inte styra denna ilska eller få det att försvinna.

• Kontrollera in någon egen skadliga beteenden som merkostnader, matmissbruk, drogmissbruk, vårdslös körning eller själv skadar beteende.