mynewspapers.net

Hur man känner igen en dålig kulled

Hur man känner igen en dålig kulled


Kulled i bilen ansluter din ratt till dina hjul så du kan vända fordonet vänster och höger. När din kulled är slitna eller trasiga, kan det orsaka flera problem för din bil. Det finns gott om tecken på att du har en dålig kulled. Om du märker att något är fel, har den kulled ersättas innan det orsakar ännu mer skada.

Instruktioner

• Lyssna för en högt veva eller poppar ljud när du vrider din ratt. Det betyder oftast din kulled är hårt slitna och dina däck blir lossas.

• Kontrollera om det finns någon skakar i ratten. När din kulled är dåligt, kommer att det orsaka din däck och fjädringen att studsa tillbaka och fjärde. Om kulleden blir värre, kan det orsaka hela främre delen av bilen för att skaka.

• Flytta din framdäcken tillbaka och fjärde när bilen är parkerad. Om det finns ett problem med kulleden, kommer dina däck vicka och känna sig lös.

• Kontrollera hanteringen av din bil när du styra. En dålig kulled orsakar dina däck att mjuka upp, vilket i sin tur orsakar svår hantering problem.

• Inspektera dina däck och leta efter onormalt slitage. Problem med avstängning eller boll lederna skapar ojämnt slitage och scalloping på däcken.