mynewspapers.net

Hur man känner igen Apache pilspetsar

Hur man känner igen Apache pilspetsar


Minst sex olika grupper av halvnomadiska inhemska nordamerikaner består stammarna idag känd som Apache. De alla använde stenredskap och vapen, inklusive pilspetsar, som gjordes i olika former. Identifierar en Apache pilspets med sin design kan vara svårt utan förståelse av där den arrowhead, eller punkt, hittades. De flesta Apache grupper bodde i dagens Arizona och New Mexico, men vissa levde och reste så långt som Colorado, Kansas, Oklahoma, Texas och norra Mexiko.

Instruktioner

Instruktioner

• Registrera platsen där pilspetsen hittades. Göra not alla utmärkande egenskaper, webbplats som närliggande vattendrag eller cachar av flisas flint eller sten. Apache byar och jaktmarker var beläget i bergen och slätterna i nordamerikanska sydväst, med de flesta platser i Arizona och New Mexico.

• Titta noga på formen på pilspetsen. Använd din identification guide och förstoringsglas för att avgöra attribut som kan hjälpa dig att avgöra om det är Apache ursprung. Apache ofta gjort saker som "Undsättning" eller "Temporala." Dessa pilspetsar med sida-spårat expanderande stjälkar, raka eller konkav baser och ibland en eller flera skårorna på bladet eller axeln. Inte alla pilspetsar på denna beskrivning är Apache. Konsultera din identification guide för mer information.

• Identifiera de material som användes för att göra pilspetsen. Apache stammar används en mängd chert och flinta typer. Om din poäng är tillverkad av obsidian kan sedan det komma till northwesten än Apache tenderade att resa. Apache plockade upp punkter som de hittade förutom att göra sina egna. Fyndet är avgörande i att identifiera de personer som använde den.

• Kvarstår i dina studier och forskning. Om identifiering guide och kunskap om den arrowhead material och hemort inte avslöjar om det verkligen är Apache, rådfråga en expert. Den Archaeological Institute of Americas hemsida kan hjälpa dig hitta händelser i ditt område och ansluta dig med experter som kanske kan hjälpa.