mynewspapers.net

Hur man känner igen äkta Carnival glas

Hur man känner igen äkta Carnival glas


Frank L. och John W. Fenton öppnade sina dekorativa glas företag 1905. Inledningsvis köpte företaget vanligt glas från andra tillverkare för målning på deras anläggning i Martins Ferry, Ohio. Senare flyttade företaget till Williamstown, West Virginia, där de började tillverka sina egna glas på 2 januari 1907. Det var runt den här tiden att Frank Fenton infört iriserande glas--konstglas som vi nu känner som "carnival glas." Carnival glass produktion stoppas under depressionen och återupptas inte förrän 1970. Andra tillverkare av carnival glas inkluderar Dugan/Diamond, Northwood och Imperial.

Instruktioner

• Bekräfta att lappa av glas har en skimrande glans--en regnbåge färgade glans som har jämförts med en oljefläck på vatten. Om artikeln inte har iriseringen, är det inte carnival glas.

• Undersök iriseringen på en glasbit. I en sann vintage glasbit karneval är färgerna mer levande. Om den underliggande färgen på glaset är en pastellrosa nyans, blir iriseringen motsvarande lättare.

• Avgöra färgen på glaset själv--det vill säga den underliggande färgen. Genom att titta på basen av en glasbit karneval, kan du avgöra färgen på glaset under den skimrande beläggningen. Detta är en av de bästa sätten att autentisera en period glasbit carnival eftersom den ursprungliga bitar var inte iridized på undersidan.

• Titta på basen av lappa för halm markerar, som är linjer som uppstod under gjutning av lappa av glas. De förringar inte värdet av pjäsen och i själva verket kan hjälpa till att identifiera den som en period post eftersom sådana märken var vanliga i carnival glas i början av 1900.