mynewspapers.net

Hur man kan värdesätta Kina maträtt uppsättningar

Hur man kan värdesätta Kina maträtt uppsättningar


På grund av incidenter som skilsmässa och arv få många hushåll fler uppsättningar av fint porslin rätter än de behöver eller vill ha. Beroende på vad för slags Kina du har, kan en hela servisen inkluderar hundratals bitar. Allt detta extra Kina kan uppta en hel del utrymme i ditt hem, särskilt eftersom det är bräcklig och behöver packas omsorgsfullt. Om du inte är en expert, men kan det vara svårt att bedöma värdet av Kina. Det är viktigt att beväpna dig med så mycket information som möjligt innan du försöker sälja dina rätter.

Instruktioner

• Få en professionell för att bedöma din Kina. Mest antika återförsäljare kommer att kunna hänvisa till en erfaren värderingsman. Hitta någon som inte är intresserad av att köpa din Kina, så att denna person har inget intresse av vilseledande du. Detta är särskilt viktigt om du misstänker att din Kina kan vara mycket värdefulla. Värderingsman kommer att berätta ungefär hur mycket din Kina är värt, och ge dig den information du behöver för att upptäcka vad varje del kan hämta individuellt.

• Noggrant granska villkora av varenda bit av din Kina. Små brister såsom bleka fläckar eller chips kan drastiskt sänka värdet på dina rätter. Samlare kan tar villkoren i Kina på allvar vägra och rätter med sprickor som knappt syns med blotta ögat. Naturligtvis, Observera också om din uppsättning saknar bitar.

• Bestäm maker's mark din Kina. Om du hade din Kina professionellt bedömas, har värderingsman gjort detta för dig. Maker's marks finns på undersidan av varje bit och kommer att berätta inte bara som gjort i Kina, men också när och var. Du kan kontrollera din mark mot märken som anges på Internet eller i Kina uppslagsverk. Ibland, om Kina har ingen mark, kan en professionell värderingsman berätta den maker baserat på pasta och glasyr används.

• Ta reda på hur sällsynt din Kina är, och om det finns en efterfrågan. När du vet tillverkare av din Kina, kan du titta på nätet att upptäcka om din särskilda mönster är i hög efterfrågan. Prova att leta på eBay att se om du kan hitta ditt mönster på auktion, och hur mycket människor är villiga att betala för den. Ibland kan kommer att en tillverkare producera endast några uppsättningar av ett visst mönster. Om din Kina var produceras i begränsade kvantiteter, kommer att detta driva upp dess värde. Också, många samlare som för närvarande äger en ofullständig uppsättning kommer att betala topp dollar för utbyte bitar av sällsynta uppsättningar, om du är villig att dela din egen uppsättning.

• Ta reda på var det finns en efterfrågan för din typ av Kina. Med all sannolikhet är din värderingsman medveten om aktuella trender i Kina samla. Ibland kommer efterfrågan på ett visst mönster vax och avta. I andra fall kan det finnas en efterfrågan på ditt mönster i en viss region. Om du har ett särskilt värdefullt uppsättning av Kina, kan det löna att skicka din Kina till en auktion i en region där det är i hög efterfrågan.