mynewspapers.net

Hur man kan stoppa håravfall med kokosmjölk

Hur man kan stoppa håravfall med kokosmjölk


Vikande hairlines och balding ställen är en förutsättning för lika möjligheter som plågar miljontals människor världen över. En age-old behandling för att stimulera hårväxt och bromsa processen att förlora det innebär användning av kokosmjölk. Färsk kokosmjölk ger näring åt håret, att främja tillväxt. Läs vidare för att lära sig att stoppa håravfall med kokosmjölk och vinn din strid med skallighet fläckar och vikande hairlines.

Instruktioner

• Placera riven kokos i kastrullen och häll i vattnet. Placera pannan på medelvärme och föra den till en långsam sjuda.

• Låt vatten och kokos sjuda försiktigt i fem minuter, rör om ofta. Ta inte ingredienser koka upp.

• Sila blandningen genom en sikt som är fodrad med cheesecloth eller muslin. Tryck på eller pressa så mycket av kokosmjölk genom tyget som möjligt. Kassera återstoden.

• Tillåt din nylagade kokosmjölk svalna till ljummen temperatur. Tillämpa den frikostigt på hårbotten, massera det djupt in i din hårrötterna. Lämna det på i ungefär en timme och sedan skölja ur med varmt vatten. Upprepa denna behandling tre eller fyra gånger i veckan, helst på morgonen.

• Kombinera 1/4 dl kokosmjölk, 3 matskedar kamfer lotion och 1 kopp vanlig yoghurt. Tillämpa en liberal belopp av denna blandning till din vikande hårfäste eller kal fläck, massera in i hårbotten. Låt den ligga i blöt i två till tre timmar. Skölja ur med varmt vatten och pat, snarare än gnugga, ditt huvud torr. Upprepa behandlingen tre eller fyra gånger i veckan

• Kombinera lika delar av amla olja och kokosmjölk, och applicera blandningen till ditt hår. amla olja finns på indiska matbutiker. Härstammar från den indiska krusbär, är amla en örtolja som inte bara hjälper till att förhindra håravfall, men också förhindrar för tidigt åldrande.

• Rör 1/4 tsk pulveriserad bockhornsklöver och 1/8 tesked svartpeppar med en halv kopp kokosmjölk. Massage denna behandling i din hårbotten.