mynewspapers.net

Hur man kan stå upp för människor som är att bli mobbad

Hur man kan stå upp för människor som är att bli mobbad


Barn ska inte behöva ta itu med mobbning, men tråkiga är att de gör. Mobbarna bedriver mobbning beteende för en rad olika skäl. I många fall försöker mobbare göra sig populär eller fånga uppmärksamhet. Mobbning innebär namn ringer, att göra narr av någon, avsiktligt ignorera någon, gör hot och fysiskt våld. Offret känns förstörd, skrämd och rädd. En av de viktigaste sätten att stoppa mobbning är att lära barnen att stå upp för varandra. Det finns ett antal saker som ett barn kan göra när hon bevittnar en vän eller klasskamrat mobbad.

Instruktioner

• Tala mobbaren att stoppa. Använd en fast ton och berätta mobbaren att sluta göra vad han gör. Tala om för honom att han är att vara dum och att du ska informera lärare eller vuxen.

• Varna en lärare, förälder eller vuxen vän. Mobbning beteende vanligtvis inträffar när en vuxen inte är närvarande. Beteende kan uppstå på lekplatsen, i badrummet eller på andra liknande plats. Online mobbning är också ett problem. Online mobbare försämra, hota och sprida rykten om sina offer online.

• Vägrar att delta. Översittare njuta ofta mobbning deras offer framför andra barn. Barn som skrattar åt sårande eller förnedrande kommentarer uppmuntra mobbarens beteende och bidra till mobbning själv. Berätta för dina vänner att du är besviken på dem och att de borde skämmas över sitt beteende. Göra dem medvetna och medvetna om hur de agerar.

• Gör ett försök att stoppa rykten och skvaller sprids. När du blir medveten om sårande rykten sprider sig runt skolan eller online om en viss vän eller klasskamrat göra ett försök att stoppa dem. Tyvärr, såväl barn som vuxna, njuta av sprida rykten om andra. Mobbarna bygger sig genom att slå andra människor.