mynewspapers.net

Hur man kan ordna möbler i små levande & matsalar

Hur man kan ordna möbler i små levande & matsalar


Något små rum kan vara svårt att dekorera. Standard möbler arrangemang kan göra ett litet rum känns trångt och trånga. Vardagsrum och matrum utgör en betydande utmaning, eftersom de vanligtvis har stora bitar av möbler som overstuffed soffor och stora bord. Men små vardagsrum och matrum kan fortfarande vara snygg och bekväm, förutsatt att möblerna är valt och placerade på ett sätt som maximerar de tillgängliga ytor.

Instruktioner

• Pare ner inredning du har i ett rum. Stora möbler ensembler kan se imponerande i en katalog, men de skräpar ned ett litet område. Överflödiga bitar kan säljas för att generera ytterligare inkomster, doneras till välgörenhet eller lagras för framtida bruk.

• Mäta längden och bredden i varje rum med ett standard måttband att bestämma ytor. Skissa ett utkast av planritningen på ett rutat papper, med gallren för att fastställa omfattningen av rummet. Exempelvis kunde en enda kvadrat på rutat papper representerar en fyrkantig fot golvyta.

• Mät dina möbler. Anteckna längden och bredden på varje bit. Använd din rutat papper planritning för att prova olika arrangemang. Placera största bitar först, och sedan ordna mindre föremål runt dem. Göra mest av det givna utrymmet genom att bygga uppåt, i stället för utåt. Väggen enheter, hyllor, bokhyllor och skåp kan maximera lagring utan att ta upp utrymme.

• Använd mindre, mer mångsidig bitar där det är möjligt. En ottomansk med inbyggd förvaring kan ersätta en standard soffbord, medan ett matbord kan dubbla som ett skrivbord under dagtid. Välj glatt, armless stolar och en liten, cirkulär tabell för matsalen. I vardagsrummet, överväga att använda en loveseat i stället för en soffa. Färre bitar det är i rummet, desto öppnare blir området.

• Göra använda av ljusa, neutrala färger när det är möjligt, eftersom de kommer att ge rummet en större, ljusare känsla. Mörka trim eller stänk av kontrasterande färger gör härliga accenter och kan användas för att markera favorit artiklar eller Rekommenderad bitar.

• Plats speglar på väggarna för att skapa illusionen av mer utrymme. Håll andra tillbehör för att skala för att undvika överväldigande rummet. Det är bättre att använda några iögonfallande tillbehör än skåp fullt av figurer, oavsett hur uppskattad samlingen är.