mynewspapers.net

Hur man kan minska svullnad från tandvärk

Hur man kan minska svullnad från tandvärk


Tandvärk som orsakar svullnad är förmodligen mer än bara en mindre tandvärk. Tandvärk börjar ofta som obehandlade förfalla, men bakterier från förfall sipprar in i din tand, orsakar infektion och en liten utskjutande abscess nervcentrum. Svullnad är kroppens naturliga försök att läka en skadad tand med en infusion av blodkroppar. Med svullnad kommer utstrålande smärta, svullnad och extrem känslighet för varma och kalla livsmedel. Huskurer kan lindra obehag på kort sikt, men synlig svullnad är ett tecken på en infektion som avancerad-steg och måste behandlas omgående av en tandläkare att undvika tandutdragning.

Instruktioner

• Tillämpa en kall kompress på käken där smärtan är mest allvarliga. Kylan kommer att tillfälligt minska blodflödet till din tandvärk, vilket minskar svullnad. Tillämpa en kall kompress flera gånger om dagen tills smärtan avtar. Låt din hud värma upp igen innan du tillämpar en annan compress.

• Ta smärtstillande. Anti-inflammatoriska ingredienser i smärtstillande kommer att tillfälligt minska svullnad och smärta. Placera inte någon smärta piller i direkt kontakt med infekterade tanden. men. Syran i medicineringen kan orsaka munsår runt abscess eller svullen vävnad.

• Skölj munnen med varmt saltvatten och bakpulver. Blanda 1 tsk salt och 1 tsk bikarbonat i 1 dl varmt vatten. Sköljning med denna blandning minskar de ytan bakterierna i munnen. Att minska de irriterande bakterierna kan minska svullnad och smärta.

• Ta antibiotika som föreskrivs av din tandläkare. Eftersom svullnaden indikerar bakterieinfektion, är antibiotika ett par sätt att effektivt minska svullnad av healing den infektera vävnaden.