mynewspapers.net

Hur man kan minska storleken på en PDF-fil med förhandsgranskningFörhandsgranska levereras med operativsystemet Mac OS X. Som namnet antyder, kan du förhandsgranska dokument och bilder. Den används särskilt ofta som en läsare för PDF-filer. Förhandsgranska har dock ett antal redaktör funktioner, som möjligheten att spara ett dokument med ett annat namn. När du använder "Spara som" i förhandsgranskning, har du alternativ för att minska inställningarna för PDF och minska filstorleken.

Instruktioner

• Leta upp PDF-filen du vill ändra i mappstrukturen. Förhandsgranska ställs som standard tittaren för PDF-filer, så bara dubbelklicka på filen för att öppna den i förhandsvisning.

• Klicka på "Arkiv" i menyn. Välj "Spara som" från menyn Arkiv. Om du har den Lion versionen av Mac OS X, välj "Exportera". Detta öppnar fönstret "Spara som" dialog.

• Ge filen ett nytt namn så att du inte skriver över originalet. Du kan också välja att placera den nya filen i en annan mapp till en där det ursprungliga dokumentet lagras.

• Klicka på "Quartz-Filter" i fönstret Spara som. Detta utökar en nedrullningsbar lista med alternativ. Välj "Minska filstorlek" i listan. Tryck på knappen "Spara" att skapa en reducerad storlek kopia av den ursprungliga PDF.