mynewspapers.net

Hur man kan minska motorljud

Hur man kan minska motorljud


Motorljud som indikerar något behöver repareras inkluderar mekaniska stötar och motorn missar. Mindre allvarliga ljud är skrikande, fladdrande och skrikande. Det är viktigt att isolera buller först och sedan klassificera typen.

Instruktioner

• Probe motorn med stetoskopet medan motorn är igång och bältet tas bort. Om det finns en slapping ljud, tickande eller knackar, motorn är skadad och kräver inre Mekaniska reparationer.

• Kontrollera för bälte buller medan motorn är igång. Bälten gör ovanliga gnisslande ljud när de åldras och sträcka. Stoppa motorn och ta bort bältet och sedan starta om motorn. Om ljudet är borta, då bältet måste ersättas med en ny.

• Med bältet, snurra de drivna komponenterna för hand, inklusive generator, luftkonditioneringen kompressor, vattenpump och servopumpen. Alla dessa delar har kullager som tillåter dem att vända smidigt. Om du hör ett ljud medan hand-roterande komponenter, är det troligt betydelse misslyckas och komponenten kommer att behöva ersättas.

• Hög körsträcka kuggremmar är ofta bullriga. De är dolda bakom ett plastskydd på framsidan av motorn. Det huvudsakliga kuter är ur bilen, starta motorn och sond runt detta område med stetoskopet. Lyssna på ovanliga ljud.

• Undersök baksidan av motorn när den är igång där den ansluter överföringen. Området inrymmer svänghjul och starter. Starter enheten kan bli defekta och kan studsa mot svänghjulet. Detta innebär att startmotorn behöver bytas.