mynewspapers.net

Hur man kan minska kliande hårbotten från färga håret

Hur man kan minska kliande hårbotten från färga håret


Det finns många saker som kan orsaka en kliande hårbotten. En allergisk reaktion mot hår färg eller hårbotten torrhet från peroxid och andra kemikalier är två vanliga syndarna. Vidta lämpliga åtgärder för att minimera och förkorta din obehag. En av de viktigaste allergener i hårfärg är fenylendiamin. Det absorberar in i huden och irriterar hårbotten. Peroxid och ammoniak är två andra hud och andning irriterande ämnen i hårfärg. Ta din klåda på allvar från början - tidig behandling håller problemet från att förvärras och att skapa håravfall eller en infektion.

Instruktioner

• Utför en patch test innan du försöker en ny hår färg produkt. Gör något regelbundet för en färg som du använder regelbundet som hormonella förändringar kan ändra hur din färg påverkar dig. Hålla lite av färgen på en diskret plats för 24 timmar för att se om det orsakar en allergisk reaktion.

• Berätta din kolorist om du känner någon brännande eller klåda under ditt hår färg program. Även om du färga håret själv, ta del av dessa reaktioner. Skölja färgen ut omedelbart om du upplever antingen en - de är inte normal.

• Använda en färg som är speciellt för känslig hud. Många formler är ammoniak-fri eller peroxid-fri, som kan förebygga klådan från torr hårbotten. Du kanske också vill överväga höjdpunkter istället för att färga ditt hår, särskilt om ditt hår är mycket mörk, undvika tunga peroxid eller ammoniak.

• Använd en pH-balanserad schampo. Använd en balsam, som kommer att återfukta hårbotten och säkerställa ditt hår rätt pH nivå. Du kanske vill använda ett icke-tvättmedel schampo, som Kastilien tvål.

• Prova ett hem rättsmedel, såsom en 50/50 blandning av äppelcidervinäger och vatten, som en sköljning. Du kan också prova kamomill te skölj.

• Massage olja eller mandelolja i din hårbotten och lämna den på ca 30 minuter innan du tvättar det.

• Kontrollera att se om din allergiska reaktion kan vara från en annan hår styling produkter, särskilt en dålig kombination mellan en annan produkt och färg.

• Prata med din läkare om klådan inte går bort eller om det blir värre. Du kanske behöver en aktuell kräm eller oral medicinering.