mynewspapers.net

Hur man kan minska illamående från sulfasalazin

Hur man kan minska illamående från sulfasalazin


Sulfasalazin, också marknadsföras som Azulfidine, är en anti-inflammatoriska läkemedel främst föreskrivs för behandling av inflammatorisk tarmsjukdom och reumatoid artrit, enligt American College of reumatologi. Utvecklad i början av 1940, är en kombination av 5-aminosalicylsyra (5-ASA), som är en anti-inflammatorisk och den antibiotiska sulfapyridine. Hur det fungerar är fortfarande osäker trots sin långa historia. Ironiska i dess användning för att behandla mag sjukdomar är som illamående, kräkningar och allmänna mag ångest är vanliga biverkningar för upp till en tredjedel av de som tar den.

Instruktioner

Hur man kan minska illamående från sulfasalazin


Kommunicera med din läkare. Berätta för din läkare om alla andra mediciner du tar; vissa kombinationer kan orsaka eller förvärra biverkningar. Doser kan behöva justeras om sulfasalazin förskrivs tillsammans med vissa cyclosporines eller Digoxin. Dela alla andra kända medicinska problem med din läkare, inklusive lever, njure eller vattenkastningsbesvär, vilket kan öka antalet och svårighetsgraden av biverkningar. Enligt US National Library of Medicine's Daily Med hemsida, är sulfasalazin klassad som graviditet kategori B, vilket innebär att det kan tas om det behövs under graviditeten; men alltid berätta för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravid medan på denna medicin.Ta medicin som ordinerats. Sulfasalazin kommer i 500 mg tabletter. Den vanliga dosen är tre till fyra gram dagligen, eller upp till åtta piller, jämnt fördelade över hela dagen och tagit mer än åtta timmar apart. Om dosen är 4 gram dagligen, till exempel piller ta två varje klockan 06: 00, middag, 6 p.m. och kl. Mayo stiftelsen för medicinsk utbildning och forskning rekommenderar att du tar varje dos med mat och åtta uns vatten. Om du glömmer en dos, ta den så fort du kan om det är nästan dags för den andra dosen. Gör inte dubbla doser. Sluta inte ta medicinen när du börjar känna dig bättre, om inte att göra det i regi av din läkare.

Hur man kan minska illamående från sulfasalazin


Bo väl hydrerad. Dricka sex till åtta (åtta ounce) glas vatten eller andra drycker medan du tar sulfasalazin. Detta hjälper till att minimera många av den medicinering biverkningar.Svälja tabletter hela. Inte dela, krossa eller tugga sulfasalazin. Detta kan skapa mag nöd.Ta inlåtande Belagt tabletter. Sulfasalazin kan förskrivas i form av en mage-coated tablett. Dessa piller har en beläggning eller barriär som håller den intakt tills den når tarmarna; Detta minimerar magbesvär och obehag.

Hur man kan minska illamående från sulfasalazin


Bygga upp din dosering. Om illamående, kräkningar, diarré eller aptitlöshet kvarstår, kontrollera med din läkare om hur du startar med en lägre dos, oftast inte mer än två gram en dag, och bygga upp till den rekommenderade dosen under flera dagar. I vissa fall kan din läkare direkt du sluta sulfasalazin helt i upp till sju dagar och sedan börja igen på en reducerad DOS.