mynewspapers.net

Hur man kan minska Ferritin nivåer

Hur man kan minska Ferritin nivåer


Ferritin är ett protein i cellerna i kroppen som lagrar järn. Läkare kan ta ett blodprov och testa ditt ferritin nivå för att bättre förstå hur mycket järn som kroppen lagrar och att avgöra huruvida din ferritin nivå behöver justeras. En nivå som är för låg för en järnbrist. Om din ferritin nivå är för hög, kan detta indikera leversjukdom, reumatoid artrit, hypertyreos eller inflammatoriska sjukdomar. Har du överskott av järn i kroppen, kan ett tillstånd som kallas hemokromatos, du ta naturliga åtgärder för att minska din ferritin nivå.

Instruktioner

• Undvik kosttillskott som innehåller järn, som multivitaminer. Också undvika att ta extra C-Vitamin, eftersom den ökar kroppens förmåga att absorbera järn. Äta frukt och grönsaker som innehåller C-Vitamin är säkert med måtta. Vad bör undvikas är kosttillskott som innehåller mer Vitamin C än finns naturligt i frukter och grönsaker.

• Koka med glas eller keramiskt köksredskap. Järn från stekpannor och grillar kan komma in din mat när du lagar mat. När dina ferritin nivåer är tillbaka till det normala och övervakas regelbundet, kan du återuppta med järn köksredskap.

• Äta livsmedel som hämmar upptaget av järn. Dessa inkluderar valnötter, kakao, te, kaffe, lila druvor, ris och livsmedel som är hög i fiber och kalcium. Konsumerar dessa livsmedel kommer att förhindra överskott av järn från kvar i blodet. Dessutom har ört mjölk tistel varit känt att minska överskott av järn.

• Sluta äta livsmedel som är rika på järn tills dina ferritin nivåer är inom ett normalt intervall. Sådana livsmedel är rött kött, kyckling, ägg, gröna bladgrönsaker, baljväxter och nötter.