mynewspapers.net

Hur man kan lämna in ett klagomål om Internet-bedrägerier

Hur man kan lämna in ett klagomål om Internet-bedrägerier


Skydda dina rättigheter, din identitet och ditt bankkonto från Internetbedrägeri genom att lämna in ett klagomål till lämpliga myndigheter. Federal Bureau of Investigation (FBI) och National White Collar Crime Center har skapat Internet Crime Complaint Center där offer för Internet-bedrägerier kan lämna lämpliga klagomålen att inleda en förundersökning. Internet-bedrägerier kan inkludera auktion bedrägeri, där en person bud och vinner på sälja av ett objekt men aldrig tar emot den, trots debiteras för beloppet. Ett annat fall av Internet-bedrägerier innebär kreditkort bedrägeri när du anger informationen i en bogus business webbplats, förklädd till en känd återförsäljare.

Instruktioner

• Lämna en online klagomål på webbplatsen Internet Crime Complaint Center (www.ic3.gov). Se till att du inte ger någon falsk information som skulle få dig att vara i strid med amerikanska kod, och som kan leda till böter eller fängelse. Läs noga igenom den rådgivande anmärkningen när det gäller sekretessen för ditt klagomål när påverkas olika statliga lagar.

• Svara på alla frågor till bäst av dina kunskaper och ger fullständig information. Ge ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress att hjälpa till med behandlingen av ditt klagomål. Inkluderar namnet på personen eller företag du tror agerat för att lura dig företagsadress, telefonnummer, hemsida och e-postadress av verksamheten.

• Förklara hur verksamheten lurad du. Lämna all nödvändig information som ger stöd till ditt klagomål. Får du ett e-postmeddelande från Internet Crime Complaint Center som har ditt klagomål-ID och lösenord för att bekräfta centrum har fått ditt klagomål. Tryck på länken för att ladda ner en PDF version av de klagomål du bara för din bokföring.

• Vänta som klagomål centrum analyser ditt klagomål och skickar informationen till nödvändiga federala, internationella, statliga eller lokala brottsbekämpande organ för lämpliga straffrättsliga eller civila åtgärder. Du kommer att kontaktas av det brottsbekämpande organet om den beslutar att undersöka ärendet och om den behöver ytterligare information.