mynewspapers.net

Hur man kan lämna in ett klagomål mot mitt fall arbetare

Hur man kan lämna in ett klagomål mot mitt fall arbetare


Case-arbetare är oftast anställda av mänskliga tjänster kontor, psykisk hälsa organisationer och privata företag att erbjuda ärendehantering till individer eller familjer som tar emot tjänster genom byrån. Även om de flesta fall arbetstagare accepterar praxis på ett etiskt sätt och behandla klienter respekt, respekterar ibland några fall chefer inte detta avtal. Om du befinner dig i en situation där du känner att din case manager har brutit mot dina rättigheter eller agerat olämpligt, i de flesta fall kan du skicka ett formellt klagomål genom fall chefens överordnade eller enhet direktör.

Instruktioner

• Dokumentera ditt klagomål. De flesta organ bara acceptera formella skriftliga klagomål. Skriv ned namn, datum, tider och platsen för den händelse eller tillbud. Notera eventuella uttalanden av den felande parten och innehåller namn och kontaktinformation för alla som bevittnade händelsen. Inkludera dina personliga kontaktuppgifter så att en myndigheten representanten kan kontakta dig.

• Kontakta en handläggare arbetsplats att fråga om de åtgärder som behövs för att lämna in ett klagomål. Be att få tala med en handläggare handledare eller enhet direktör och berätta för personen att du vill lämna in ett klagomål om din handläggare. Om personen är tillgänglig, be en receptionist om handledarens eller regissörens kontaktinformation.

• Fylla i och lämna in ett klagomål formulär, om tillämpligt. Beroende på byrån, kan du behöva fylla i en. Använda information från dina anteckningar för att fylla i formuläret.

• Lämna in klagomålet. Ta upp klagomålet till den lämpliga överlägsen och skicka in ditt klagomål till byrån per post eller personligen. Behålla en kopia för din bokföring.

• Kontakta en auktoriserande agentur. Om handläggare innehar licens i områden som socialt arbete, psykologi, psykisk hälsa eller en liknande bakgrund, kan du kontakta den lokala eller statliga mentala eller beteendemässiga hälsa licensing agency för att lämna in ett klagomål. Kontrollera din respektive delstatsregering eller mänskliga tjänster webbplatser, som vissa stater tillhandahåller länkar till licensiering styrelser på sina webbplatser.