mynewspapers.net

Hur man kan införa en präst till församlingen

Hur man kan införa en präst till församlingen


När en besökande pastor predikar på din kyrka, finns det flera bra sätt att göra pastorn känner sig välkomna. Det är viktigt att göra pastor bekväma, men också, håller på att införa honom, övertyga människor att öppna sina sinnen och lyssna till det budskap som han är att föra.

Instruktioner

• Tala kort med den inverkan pastor har haft på ditt eget liv. Om han någonsin var en mentor, låt encourager, vän eller inspiration till er, församlingen vet att. Till exempel är "Idag vi välsignade för att ha Pastor Jones här för att dela ett meddelande med oss. När jag var i seminariet, Pastor Jones var en enorm uppmuntran för mig personligen som han och hans fru bjöd in mig över till nattvarden varje månad och visade en verkligt personlig intresse i mitt liv."

• Ge en snabb bakgrund till pastor och hennes regelbundna ministeriet. Om hon pastorer en kyrka, är en resande evangelist eller har gjort utländska uppdrag, är det dags att dela den. Församlingen kommer att känna mer anslutna och redo att lyssna när de vet något om hennes liv och ministeriet.

• Inbjuder pastorn att komma framåt. En enkel gest av handen, ett leende och en "Pastor Jones!" är allt som behövs. Om så är lämpligt, vänta på framsidan för pastorn att komma till pallen; Detta är mycket mer personligt än återvände till din plats medan han går på framsidan. En rejäl handskakning eller en varm kram är också lämpligt, eftersom det inte bara gör prästen känna sig välkomna, men försäkrar församlingen att du stöder denna person och han kommer att dela med dem-meddelandet.