mynewspapers.net

Hur man kan införa en andra kanin

Hur man kan införa en andra kanin


Även efter din kanin obligationer med dig, det kommer att dra nytta av ett följe av sin egen art. Kaniner ofta groom och trösta varandra. Om inte du vill föda upp din kanin, välja en andra kanin som är samma kön som den första. Ras och storlek på din andra kanin i förhållande till först spelar ingen roll; men Välj en följeslagare som är nära i samma ålder. Limning av dina två kaniner kan vara knepigt och de får kämpa från början. Limning kan ta två veckor och flera månader.

Instruktioner

• Ge dina kaniner till veterinarian till har dem spayed eller kastrerad. Annars, de sannolikt kommer att kämpa. Använda separata burar. Vänta minst tre till fyra veckor innan limning dem så att deras hormoner sedimentera.

• Ge din andra kanin med eget boende tills paret blir vänner. Nykomlingen kräver en egen bur, vattenflaska och matskål. Placera två burar bredvid varandra för att uppmuntra bindning.

• Upprätta en bindning område i ett neutralt rum som din första kanin inte kommer betraktar som sitt territorium, som badrum. Välj ett icke-heltäckningsmatta rum för lättare rengöring. Om rummet har en dörr att stänga det från resten av huset, installera en baby gate eller liknande barrikad. Ta bort eventuella elektriska sladdar och liknande risker från golvet.

• Placera båda kaninerna i neutrala rummet och övervaka dem. Aldrig lämna dem ensamma tillsammans. De kommer sannolikt jaga varandra och montera varandra, även om de båda samma kön. Detta beteende är normalt.

• Tillåt dem att spela i 15 till 30 minuter en till tre gånger dagligen. Skär den spela dag kort om de blir aggressiv. Öka gradvis deras tid tillsammans under de kommande veckorna som de blir vänligare.

• Övervaka kaniner på varje spela datum för tecken på aggression. Varningssignaler om en kamp inkluderar lyfta svansen och trycka öronen tillbaka i 45 graders vinkel. Om din kanin börjar bita varandra, spraya dem med en vatten flaska. Om de fortsätter, bär ett par stadiga, tjocka handskar och fysiskt skilja dem åt.

• Växla kaniner mellan två burar, att placera din första kanin i den andra kaninens bur och vice versa. Fortsätta att göra detta varje dag under hela limning processen så att de kan vänja sig vid varandras dofter. Byta bostad miljöer också förhindrar en kanin från hävdar territorium och introducerar dem till idén om delat territorium.