mynewspapers.net

Hur man kan hjälpa tonåringar klara av en skilsmässa

Hur man kan hjälpa tonåringar klara av en skilsmässa


Skilsmässa kan vara ett känslomässigt traumatising evenemang för vuxna. Tonåringar är ännu mer sårbara. Alltid överväga konsekvenserna av ditt beslut och beteenden på dina barn under en skilsmässa. Som destruktiva som en separation kan vara till din egen personliga liv, bör inte bara du skydda dina barn från känslomässiga nedfallet men vidta proaktiva åtgärder för att hjälpa dem klara av deras nya, främmande och ofta stressande situation.

Instruktioner

• Berätta sanningen för dina barn. Om separationen är finalen, berätta för dem så. Nämn inte obehagliga detaljer som kastade den andra föräldern negativ. En effektiv metod är för båda föräldrarna att komma överens i förväg om en förklaring till deras separation. Också förklara förändringarna i deras liv. Exempelvis kan de sluta leva i en ny stad eller se en förälder bara på helgerna. Tveka inte att informera dem om denna nya verklighet. De kommer att hitta snart nog.

• Bo med dina barn. Oavsett om du arbetar med vårdnad, engagera dem precis som när du var gifta. Ta dem på resor, kallar dem, skriva dem och alltid lyssnar på deras problem, särskilt när det rör sig om din skilsmässa. Desto mer uppmärksamhet du betalar till ditt barn, desto mer de kommer känna behövs och älskade. En tonårings längtan för uttryck av kärlek kan bli särskilt akut under en skilsmässa.

• Ge struktur och stabilitet i ditt barns liv. Tonåringar har ett rykte om uppror; dock att upprätthålla ett regelbundet schema händelser som söndagsmiddag eller torsdag band praktiken hjälper dem att känna sig säkrare. Några vanliga rutiner i ert hushåll kommer att vara en tröst i tider av osäkerhet.

• Ta hand om dig. Du kan inte vara en bra förälder om du inte är av sund kropp och själ. Träna, äta gott och gör ditt bästa att leva ett behagligt liv. Lita på ditt nätverk av vänner och familj att ta dig igenom svåra tider. Om det behövs kan en terapeut vara till hjälp i bor på rätt köl. Försök också att inte klaga på dina problem med dina barn. De har redan tillräckligt med problem.