mynewspapers.net

Hur man kan hänga isolering i tak

Hur man kan hänga isolering i tak


Värmen stiger, så har isolering i tak är viktigt. Ett väl isolerat tak kommer att hålla energikostnaderna nere. Du har många alternativ när det gäller isolering. Det enklaste sättet att hänga isolering i tak är att använda antingen glasfiber batts eller blåst i lös-fylla isolering. Glasfiber batt isolering kommer i stora rullar täckt med ett papper ansikte på två sidor. Blåst i lös-fylla isolering kommer i påsar. Vilken metod du bör använda beror på din tillgång till mellanrummen mellan reglarna.

Instruktioner



Välj typ av isolering som passar ditt projekt. Om taket är öppet--om du kan se på trä bultarna underifrån--kan du använda glasfiber batts. Om taket är stängd och taket har en vind ovanför, kan du isolera taket av installation glasfiber batts eller blåsa lös-fylla isolering i mellanrummen mellan reglarna på vinden golvet. Om taket är stängd men du har inte tillgång från ovan, måste du ta bort material som täcker taket för att komma åt bultarna.



Installera glasfiber batts i ett öppet tak genom att fylla luckorna mellan reglarna. Mät och kapa varje bit av isolering till storlek. Använd en mattkniv eller tunga sax för att klippa i glasfiber. För maximal effektivitet, minska isoleringen så att det exakt fyller luckorna. Placera glasfiber i gapet. Använd en kraftig häftpistol för att fästa papper inför glasfiber på sidorna av trä dubbar. Gör inte saker i glasfiber på plats; glasfiber isolering är endast effektiv när den är fluffig och full av luft.



Installera glasfiber isolering i ett stängt tak genom att fylla mellanrummen mellan taket reglarna från vinden ovan. Skär varje bit till storlek och Lägg den mellan reglarna. Det finns inget behov av att häfta det. Inte komprimera glasfiber isolering som du installera det. För utrymmen som kräver butt flera stycken, ändarna av bitarna mot varandra.



Installera blåst i lös-fylla isolering genom att hyra en isolering fläkt eller hyra en professionell isolering företag. Om du väljer att hyra en fläkt, följ tillverkarens anvisningar för att blanda den lös fyllningsmaterial. Ställa in fläkten enligt dess manual. Blåsa ett tjockt lager av isolering mellan reglarna. Sluta när du når isolering tillverkarens rekommenderade tätheten av täckning.