mynewspapers.net

Hur man kan främja vit ingefära blommor

Hur man kan främja vit ingefära blommor


Vit ingefära är relaterad till den ätbara kulinariska ingefäran och är en tropisk perenn som ofta odlas för de spektakulära rent vita blommorna. Anläggningen är också kallad vit fjäril ingefära och är en fördelande rhizom som har blivit en pest i delar av Hawaii. Det bara växer i de allra mest sydliga områdena av Förenta staterna men kan växa som en årlig i tempererade zoner. Blommorna är sött doftande och är 6-12 inches lång. Blommar växer i kluster på stjälkar som sträcker sig från 8 till 24 inches i längd. Den vita blommor är formade som fjärilsvingar och har en opaliserande glimma i några lampor.

Instruktioner

• Skär av blomma spiror när de används, för att främja ytterligare blomning. Anläggningen kommer att fortsätta att lägga energi på att stjälken även om det finns inga fler knoppar. Istället för att slösa energi, kommer att anläggningen flytta sina resurser till en annan stam när gamla blommor tas bort. Ta bort stjälken 2 inches ovanför marken. Vit ingefära blommorna på den säsongen tillväxt och beskärning av gamla tillväxt främjar bildandet av nya skott.

• Gödsla varje månad under våren. Gingers behöver gott om mat att producera blommor och bunkra upp jordstammar för framtida tillväxt. Tillämpa en all purpose mat på det sätt som förpackningen anger. Vatten i maten tills pölar form på ytan av jorden. Detta kommer att hålla gödselmedlet från bränna rötterna och hjälpa läcker ut gamla saltavlagringar från frekvent utfodring. Upphöra med utfodring efter blomningen cykeln har slutförts.

• Flytta jordstammar till ett delvis skuggig eller soligt område. De flesta gingers är intoleranta mot solen men Hedychium familjemedlemmar, vit ingefära tillhör, blommar bättre i åtminstone en del solljus. Vatten jordstammar varannan dag på sommaren om anläggningen är i full sol.

• Dela jordstammar var tre till fyra år. Vit ingefära kommer sakta och även stoppa blommande när rotstocken samlas blir för gammal. Divisionen är bra för växterna och kommer att sporra blommande och tillväxt. Det är den huvudsakliga metoden för förökning, även om du kan också lägga ett snitt stam i marken och täcka den, och det kommer att gro och växa en annan växt.

• Öka intaget av fosfor till växten genom att lägga till en hög fosfor mat. En flytande foder av super fosfor öka blomma produktion och storlek. Fosfor är ansvarig för reglering blomma och frukt bildas i växter. Vatten väl efter ansökan och applicera produkten på våren innan blomningen skapandet. Följ tillverkarens anvisningar för ansökan priser och belopp.