mynewspapers.net

Hur man kan främja sunda utveckling av barn

Hur man kan främja sunda utveckling av barn


Del av att vara förälder innebär att se till att ditt barn blir allt han behöver för sund utveckling. Det finns flera olika typer av utveckling som du bör tänka på när uppfostra ett barn: social utveckling, fysisk utveckling och känslomässiga utveckling. Främja en sund utveckling inom alla dessa områden ökar sannolikheten för att ditt barn kommer att bli en välanpassad, glad vuxen som bidrar positivt till samhället.

Instruktioner

• Börja med hälsosamt ätande praxis när ditt barn är mycket ung. Begränsande skräpmat, söta snacks, stekt mat och andra livsmedel med hög fett hjälpa ditt barn att lära sig att göra hälsosamma måltidsalternativ.

• Uppmuntra ditt barn att vara aktiva. Att hitta en organiserad lagsport ditt barn har och registrerar henne är ett bekvämt sätt att främja fysisk aktivitet. Med lagsporter, kan barn utveckla både fysiskt och socialt.

• Ge ditt barn emotionellt stöd. Att främja positiva emotionella utvecklingen måste du vara en källa till komfort och vänlighet. Uppmuntra ditt barn att släppa ut känslor för att lära sig att hantera dem och gå vidare. Lär ditt barn att det är OK att vara ledsen, rädd, ängslig eller arg, men att dessa känslor måste behandlas på ett sunt sätt.

• Umgås tillsammans som en familj. Spendera tid med familjen hjälper barnet att utvecklas socialt och känslomässigt. Du kan också använda familj verksamhet för att främja en hälsosam livsstil. Istället för att gå på bio, ta med familjen till parken eller på en vandring.

• Ändra din livsstil. För att uppmuntra ditt barn och främja en hälsosam livsstil, bör du ha en hälsosam livsstil. Ditt barn kommer att lära genom exempel. Om du äter hälsosamt, bo aktivt och uttrycka dina känslor på ett sunt sätt, kommer att ditt barn vara mer benägna att göra så också.