mynewspapers.net

Hur man kan främja hår tillväxt efter cellgifter

Hur man kan främja hår tillväxt efter cellgifter


Cancerpatienter möta vanligen håravfall som biverkning av cytostatikabehandling. Detta villkor kan leda till låg självkänsla och ofta dessa människor kan tillgripa köpa peruker. Det finns inget botemedel mot håravfall i kemoterapi patienter, men det finns sätt att främja hårväxt efter cellgifter. Att göra ändringar i ett kost, lägga till kosttillskott och vitaminer, skapa en hårvårdsprodukter och arbeta med en stylist är förändringar kan du göra att främja hår återväxt.

Instruktioner

• Vänta efter cytostatikabehandling stoppas innan den rådfrågar hår specialist om ditt håravfall. Hon kommer att rekommendera det bästa tillvägagångssättet för att du ska ta för att återställa håret till tillståndet förbehandling.

• Äta mat som främjar hårväxten efter kemoterapi. Den bästa maten för friska hår återväxt är soja, yoghurt, bönor, fisk, nötter, frön, essentiella fettsyror och frukt och grönsaker. Konsumera dessa val av mat så ofta som möjligt att se resultat.

• Ta vitaminer som främjar hårets återväxt som B-vitaminer, folsyra, vitamin A, vitamin C, vitamin E och biotin.

• Förbrukar kosttillskott som återställa hår och lämna det friska. Kosttillskott som ska vidtas är kalcium, krom, kalium, selen, kisel, zink och svavel.

• Det finns produkter och schampo som hävdar att främja hår tillväxt. Dessa kan användas på patienter som har haft kemoterapi. Om du väljer att prova dessa produkter, hitta recensioner och få information om dem innan du gör ett beslut om vilket som ska prova.

• Gör en hår behandling för ditt hår hemma. Kombinera en tesked av rosmarinolja, lavendelolja och basilikaolja med en matsked av kardborre olja och aloe vera gel. Detta villkor håret, gör det friskare och bekämpa håravfall.

• Besök din frisör ofta efter ditt hår börjar växa tillbaka. Hon kommer att hålla ditt hår trimmas kort tills det börjar växa i och även ut. Ditt hår blir längre, kan hon skikt för att ge dig en hip stil.