mynewspapers.net

Hur man kan forma stålplåt

Hur man kan forma stålplåt


Forma stål är en månghundraårig konst och skicklighet som utnyttjar tillämpningen av värme på metaller och sedan bildar dem genom att tillämpa kraft. Smedjor är vanliga enheter som fokusera värmeenergi att värma stål till sin punkt av formbarhet. När denna temperatur är uppnådd, metallen blir röd het och bildas sedan enkelt genom att trycka och formning det till önskad form. Stål har mindre än 0,5% kolhalten och är relativt mjukt, snabbt att korrodera, lätt att forma och bör inte användas för strukturstöd.

Instruktioner

• Ljus eller starta din smedja och gör det möjligt att nå arbetstemperatur. Det finns många olika forge mönster, med gas, propan, kol, koks, kol eller trä som bränsle, men alla av dem göra samma jobb: värme.

• Placera din stål i smedjan och låt den bli varm nog att utveckla en röd-gul nyans.

• Ta bort stålet från smedjan med din tång och hålla den på plats på toppen av din anvil.

• Slå av stål med en hammare i andra handen för att forma det till önskad form. Prova att använda olika ytor på städet som har utformats genom åren så att du kan forma stål i en mängd olika former och vinklar.

• Byt ut stålsätta i smedjan när den röda nyansen minskar till en grå eller svart färg. Stål är bara formbara när glödhet i färg. Om stålet är något mörkare än en röd, kommer du bara slöseri din energi försöker forma den.

• Cool stål när slutgiltiga utformning uppnås antingen submersing den i vatten (om du vill det blir härdat stål), eller att låta den svalna naturligt om du önskar en något mjukare stål slutprodukt.