mynewspapers.net

Hur man kan forma en mock orange buske

Hur man kan forma en mock orange buske


Mock orange bushen, vetenskapligt kallas Philadelphus coronarius, kan fylla luften med sin lockande, söt, citrus arom. Denna växt också utställningar snöiga vita blommor och attraktiva elliptiska blad. Det kan användas för häckar och privatlivet skärmar, som en dekorativ plantering och att förbättra gångar och uteplatser. Din mock orange bush behöver beskäras korrekt för att utveckla dess rätt form, producera ny tillväxt och maximera blommar. Med kunskapen om hur och när ska man beskära din mock orange bush, kan du hjälpa det nå sin fulla potential som en väldoftande och vacker tillägg till ditt landskap.

Instruktioner

• Beskär att stimulera tillväxten av snipping gamla stjälkar väsentligen efter mock orange bush har slutat blommande. Skär stjälkarna som har avslutat blommande tillbaka med två tredjedelar, tills de är en tredjedel av deras ursprungliga längd. De börjar växa nya stjälkar som utgör grunden för nästa säsongs blomning.

• Välj om en av varje tre gamla härstammar skära ned helt, trimma dessa till en längd av 3 inches ovanför marken.

• Beskär för både hälsa och form genom att ta bort alla döda, sjuka, skadade eller korsade grenar och skära ut tunna eller svag nya skott. Skona de skott som visas som om de lägger till önskvärd form och struktur i bushen.

• Fortsätta forma din mock orange bush när det växer genom att uppmuntra välväxt stjälkar, putsning korsade eller svag stjälkar och trimma de växande tips som hjälper dig att kontrollera bushen bredd och höjd.

• Utför en föryngring beskärning i början av våren--innan mock orange bush visar ny tillväxt--med långskaftad grensaxar för att klippa det till marken. Enligt Ron Smith, Horticulturalist för North Dakota State University webbplats, denna teknik inte kommer att skada en hälsosam mock orange buske, och kommer att tvinga lagrade kolhydrater från föregående säsong i kraftig ny tillväxt. Som bush förnyas, blir det välväxt och friska, även om du kommer att offra den kommande säsongen blommar. Under de år som följer, bör din mock orange reagera med ökad kraft och ymniga mängder av doftande blommor.