mynewspapers.net

Hur man kan förebygga felint cystit

Hur man kan förebygga felint cystit


Om din katt har överlevt en episod av felint cystit eller du är intresserad gör det bästa du kan för att undvika det, finns det några saker som kan göras för att förhindra att detta potentiellt dödliga tillstånd förekommer hos katter. Samtidigt är det ofta omöjligt att helt undvika urin och urinblåsan villkor i katt, några enkla livsstil förändringar för din felint sällskapsdjur kan bidra till att minska risken för upphandlande felint cystit.

Instruktioner

Hur man kan förebygga felint cystit


Hålla din katt väl hydrerad. Om din katt föredrar torr kattmat, är det inte alltid vad som är bäst för henne. Katter som har högre nivåer av fukt i sina system löper lägre risk för upphandlande felint cystit. Bortsett från en konstant tillförsel av friskt rent vatten rekommenderas det av veterinärer att du utfodring din katt våt hermetisk mat till stöd i att förebygga felint cystit.

Hur man kan förebygga felint cystit


Uppmuntra din katt att utöva. Det har vetenskapligt bevisats att katter som är överviktiga är mer benägna att utveckla felint cystit medan katter som upprätthåller en regelbunden motion rutin är mindre benägna att vara drabbade. Stimulera lek och motion för din katt kan stöd i viktminskning och minskar risken för honom att vara drabbade med felint blåskatarr.

Hur man kan förebygga felint cystit


Reglera utfodring tider för din katt. Katter som är tillåtna att äta på kommer, särskilt innekatter som uppleva tristess, drabbas av viktökning som kan öka risken för upphandlande felint cystit. Genom att mata din katt en våt, reducerat kaloriinnehåll kost, på ett strikt schema, kan du hålla sin vikt under kontroll.

Hur man kan förebygga felint cystit


Ofta ändra din katt littler box. Det är absolut nödvändigt att katter som är benägna att detta villkor spola deras blåsa regelbundet. Eftersom urinering är smärtsamt för katter under episoder av felint cystit, förknippar de ofta tillståndet med deras skräp pan. Att hålla strö färsk och ren och uppmuntrande eller givande besök på lådan kan bidra till att förhindra uppkomsten av felint cystit.

Hur man kan förebygga felint cystit


Kontrollera din katts stressnivå. Veterinärer har kopplade stress till felint cystit. Om din katt tål vanliga aggravations av andra husdjur, oregerliga barn eller andra irriterande omgivningar, försök att hålla honom i en lugnare och trevligare miljö. Att minska djurets stressnivå kan minska sin risk att bli drabbade med felint blåskatarr.

Hur man kan förebygga felint cystit


Använda naturläkemedel. Det finns många naturläkemedel och homeopatiska behandlingar tillgängliga för katter. Sällskapsdjur produkten som innehåller örter uva ursi och Berberis har visat sig vara effektivt för att förebygga felint cystit. Homeopatiska medel cantharis och staphysagris är också till hjälp att förebygga sjukdomen eftersom de hjälpa till att säkerställa en väl fungerande urinvägarna.