mynewspapers.net

Hur man kan förbättra spaghettisås från en burk

Hur man kan förbättra spaghettisås från en burk


Att göra spaghetti vanligtvis innebär att man tar genvägar. Om du skulle göra det från början, kan det ta flera timmar att göra denna till synes enkla maträtt. I stället för att all denna tid och energi att göra hemgjord sås och pasta, använder många hem kockar torr spaghetti och jarred sås. Inte ämnet din familj till en annan natt av exakt samma måltid genom att bara använda såsen som det kommer. Även när du har bråttom, kan du liva upp pasta natt genom att förbättra såsen.

Instruktioner

• Häll burken spaghetti sås i en passande storlek kastrull.

• Sök ditt kök och skafferi för örter och kryddor. Om du inte har tid att göra dina egna pastasås, är chansen att du inte har tid att springa till affären för specialiserade ingredienser. Istället skapa din egen unik sås baserad på vad du redan har.

• Fräs hackad vitlök, skivad lök eller vegetabiliska bitar om du vill lägga till dem i din sås. Vitlök och lök kan lägga till en extra explosion av smak, medan vegetabiliska bitar ger såsen en heartier konsistens.

• Stek lite malet kött, ground Turkiet eller liknande kött om du har det till hands. Både köttet själv och dess drippings kan dramatiskt förbättra din burk pastasås smak.

• Lägga till vitlök, lök, grönsaker eller kött med dess drippings i kastrullen som innehåller pastasås. Slå på värmen för att få såsen till en mild sjuda. Rör om ofta under denna process

• Tillsätt alla kryddor som du tycker skulle gå bra med din sås skapande. Typiska alternativ inkluderar oregano, timjan och basilika. En nypa chili flingor kan lägga värme och komplexitet. Gå utöver vanligt genom att lägga till ovanliga kryddor; en skvätt curry kan spetsa den såsen smak, medan rökt paprika gör en sås som påminner om harissa.

• Lägga till extra vätska om du så önskar och om du har tid att laga såsen länge nog för att minska det till dess ursprungliga konsistens. Lägg till en skvätt vodka och lite grädde om du är ett fan av vodka sås, till exempel, eller lite rött vin för en mer komplex smak.