mynewspapers.net

Hur man kan förbättra en skakig handstil

Hur man kan förbättra en skakig handstil


Handskriften säger mycket om vem du är. Om du vill komma över som professionella och effektiva, kommer din handskrift på åtminstone måste vara läsbar. Smidig, säker skriva återspeglar samma sak om författaren. Städa upp skakig och kladdigt handskrift gör kommunikationen mer effektiv. Förbättra din handskrift tar tid och ansträngning men är möjligt om du är villig att göra jobbet.

Instruktioner

• Sitt ner vid skrivbordet och skriva en kort mening med en penna. Ta notis om de muskler som du använder när du skriver - använder du oftast dina fingrar eller hela armen? Om du bara använda fingrarna, har du en längre väg att rengöra skrift.

• Håll pennan mellan första och andra fingrar och säkra den med tummen. Pennan ska ligga strax under tredje knogen på långfingret.

• Grip pen med en lätt beröring. En död grepp om pennan bidrar till trånga, skakig handstil.

• Skriv med din underarm och skuldra musklerna. Smidig, läslig handstil börjar på axeln och fortsätter ner i armen, med fingrar som används för att hålla pennan på plats. Träna detta genom att göra stora bokstäver i luften och sedan minska deras storlek, tills du kan öva på papper.

• Skapa ett ordbehandlingsdokument och använda din favorit smidig teckensnitt för att skriva alfabetet. Skriv ut denna sida och försöker efterlikna bokstäverna i ditt skrivande.

• Öva skriva för minst 30 minuter varje dag. Fokus på enhetlighet och jämnhet och kom ihåg att använda hela armen. Ju mer din praktik, den mer naturligt åtgärder kommer att känna.