mynewspapers.net

Hur man kan dela en lägenhet i två delarStudiolägenheter har sina fördelar. De är oftast billigare att hyra än de flesta andra typer av lägenheter och många ligger nära stan och allt som stadslivet har att erbjuda. Men har de sina nackdelar också. De är ofta små och ett rum blöder till den andra. Trots detta finns möjligheten att göra en studio känner för en lägenhet med flera rum. Det kräver att du dras till objekt att tjäna mer än ett syfte, men också att du tror på ett annat sätt om vad det innebär att dela upp en bostadsyta.

Instruktioner

• Sammanställ olika områden med färger. Till exempel måla köket ljusgul och leta efter delar som matchar gula. Köpa en gul uppsättning av bord och stolar och dekorativa föremål som gula kasta mattor och måla väggarna en mjukt gul. Färgerna kommer att visuellt knyta rummet tillsammans när de är i kontrast med de andra färgerna du har med i resten av lägenheten.

• Utnyttja kraften i en fristående bokhylla dubbel plikt. Placera den i mitten av golvet mellan de två delarna du vill dividera, som sovrummet och vardagsrummet/köket. Baksidan av hyllorna kan bli en annan vägg som du kan hänga kalendrar, Foto styrelser, krita anslagstavlor och andra tvådimensionella objekt. Lagra objekt som böcker och dekorativa tillbehör på hyllorna.

• Centrum vardagsrum möbler runt en matta att visuellt omsluta utrymmet. Lämna gångvägarna fria mellan varje bit av möbler.

• Skapa en samlingspunkt i området vardagsrum. Detta är vanligtvis en vägg som du har konstverk eller en öppen spis om du har en. Genom att rikta uppmärksamheten av ögat till väggen i vardagsrummet, kommer att det ge det en distinkt look som är separat från sovdelen. Du kanske vill måla denna vägg en annan färg än väggarna kring det, så det kommer att stå ut. Hänga visuellt intressant konst på väggen.

• Överväga hänga några gardiner mellan de två områdena om din bokhylla lösning inte räcker eller om du vill ha flexibiliteten att kunna öppna de två rummen upp till en annan ibland. Rena gardiner ger en ljus luftig känsla till utrymme, medan en tyngre, tjockare gardin ger en psykologisk vägg som är lite mer bestående känsla. Hänga gardinen avspärrningslinor på väggen att hålla gardinerna dras öppet när du har öppnat de två områdena.