mynewspapers.net

Hur man kan blockera en webbadress i Chrome

Hur man kan blockera en webbadress i Chrome


Chrome är en webbläsare som Google tillhandahåller. Sedan starten har det blivit mest nedladdade webbläsaren i världen, trots att en nyare skapelse än dess främsta rivaler, Internet Explorer och Mozilla Firefox. Det kunde inte ha uppnått detta utan att inkludera funktioner som redan visas i äldre webbläsare. Möjligheten att förhindra åtkomst till en särskild webbplats, genom att registrera ett block på dess URL, är en av dessa funktioner.

Instruktioner

• Leta efter ikonen Chrome-menyn i det övre högra hörnet i webbläsarfönstret. Det representeras av tre horisontella linjer. Klicka på denna knapp för att få en droppa-ned menyn. Välj alternativet "Inställningar" mot botten av menyn. Detta öppnar en ny flik i webbläsaren, med en rad inställningsalternativ.

• Klicka på "Visa avancerade inställningar" längst ner på sidan "Inställningar". Sidan kommer att utöka för att visa fler alternativ. Rulla ned till avsnittet "Nätverk" och klicka på knappen "Ändra proxyinställningar". Ett popup-fönster som kallas "Egenskaper för Internet" visas.

• Klicka på fliken "Säkerhet" i fönstret "Egenskaper för Internet". Du kommer att se en rad ikoner nedan anvisningen "Välj en zon för att visa eller ändra säkerhetsinställningar." Den sista ikonen i den här raden är en röd cirkel med en diagonal linje genom den. Klicka på denna ikon och tryck sedan på knappen "Platser". En mindre popup-skärm med titeln "tillförlitliga platser" visas.

• Skriv in adressen på en webbplats du vill blockera. Du kan blockera ett intervall av adresser genom att använda asterisken ("*"). Till exempel kanske du vill förbjuda allt på en plats som kallas dontwant.com, men webbplatsen har ett antal underdomäner, som "www.dontwant.com," "old.dontwant.com," "news.dontwant.com" och "mail.dontwant.com." Om du vill blockera alla former typ i http://*.dontwant.com (utan citattecken) skulle detta blockera alla underdomäner till webbplatsen dontwant.

• Klicka på "Lägg till" knappen för att infoga din valda adress i listan "Webbplatser". Klicka på knappen "Stäng" i det här fönstret och klicka sedan på "OK" i fönstret "Egenskaper för Internet" för att stänga som. Chrome nu blockerar den URL: en.