mynewspapers.net

Hur man kakel över gamla, svaga trägolv

Hur man kakel över gamla, svaga trägolv


Du kan kakla över din gamla, svaga trägolv så länge du bygga upp golvet innan du lägger brickor. För att stödja vikten av brickor, måste undergolvet vara minst 1 1/2 inches tjock. Plywood kan ge den nödvändiga tjockleken, samtidigt som den förstärker gamla trägolv. I badrum eller tvättstuga, använda cement backerboard istället för plywood. När du har byggt upp undergolvet, kan du lägga kakel på golvet som med alla andra plattsättning projekt.

Instruktioner

• Promenad på gamla trägolv, identifiera alla ställen med lös eller finfina golvbrädorna. Spika dessa ställen att reglarna nedan för att stabilisera golvet.

• Hitta en VVS eller värme rör som passerar genom ett hål i golvet. Om det finns inga befintliga hål i golvet, borra ett litet hål genom trägolvet. Räta ut ett gem och mode en liten krok på slutet. Glida gemet genom hålet i golvet. Krok den Gem liten krok på undersidan av trägolv och markera gemet överst på golvet med en filtpenna. Mät avståndet mellan toppen av kroken och markera att bestämma tjockleken på det befintliga golvet.

• Köpa tillräckligt plywood eller cement backerboard att lägga till golvet tills det är 1 1/2 inches tjock. Du kan behöva lägga till mer än ett lager. Mät och klipp plywood eller cement backerboard med en cirkelsåg.

• Sprida byggande klister på trägolvet och plywood och placera plywood på trägolv. Om du använder cement backerboard, placera den på trägolvet torr. Kör skruvar genom plywood eller cement backerboard varje 6 inches. Upprepa tills golvet är på den nödvändiga tjockleken.

• Plats tre brickor på en arbetsyta med kakel distanser mellan dem. Mäta plattor end-to-end. Markera ordet längs varje vägg i intervaller lika med denna längd. Fäst en krita linje mellan motsatta markeringar, bildar en krita rutnät på golvet. Kalkera över krita linjerna med en permanent spritpenna, med en yardstick som en rak kant.

• Sprida thin-set murbruk på golvet inne i en ruta i rutnätet med en v-form murslev. Kamma spår i mortel med skårorna i utkanten av murslev. Lägg plattorna på golvet, med hjälp av linjerna som en guide, ställer kakel distanser mellan dem. Fortsätta sprida thin-set murbruk och lägga plattor på detta sätt tills hela golvet är täckt. Låt den torra murbruk över natten.

• Ta bort kakel distanserna. Tryck på injekteringsbruk i utrymmen mellan plattorna en startplåt injekteringsbruk. Skrapa överskott injekteringsbruk form plattbeläggning med sidan av injekteringsbruk flottören.

• Kör fuktig hörnet av en svamp längs fogarna, skapa ett ens utseende och djup. Torka alla återstående injekteringsbruk från brickor med en våt svamp utan att störa fogarna. Låt injekteringsbruk bota över natten.