mynewspapers.net

Hur man inte låter andra påverkar ditt humörDet är svårt att gå på luft om oförskämd, tanklösa människor hålla stämpling på foten och vägrar att be om ursäkt. Att upprätthålla din inre lugn i en frenetisk, snabbrörlig värld kräver beslutsamhet och självbevarelsedrift färdigheter. Eftersom dålig humör är lika smittsam som bra, behöver du också vaccinera dig själv från infektion med en dos av friska lossnar.

Upprätthålla avskildhet

De flesta känslig, mottagliga själar har förmodligen i hemlighet drömt, minst en gång, att bli som en av dem sval, nonchalant du läsa om i romaner. Naturligtvis, var de för upptagna vandra runt Paris och drömmer om kärlek oroa dig oförskämd affärsinnehavare. Men medan du kan aldrig bli riktigt så smäktande, kan du mentalt och känslomässigt frigöra dig själv genom att vägra att ta förakt och småaktig förolämpningar personligen. Om någon slår en dörr i ditt ansikte, intala dig att de nog bara har en dålig dag; om en vän eller släkting ger dig tyst behandling när du uppnår en välförtjänt framgång, kom ihåg att svartsjuka härstammar från känslor av otrygghet och har ingenting att göra med dig personligen. Kom ihåg att känslor och åsikter är subjektiva och att om någon gör ont dina känslor med tanklösa ord, de förmodligen inte menar något brott.

Ta kontroll

Petty missnöjet och mindre obehag är lika oundvikligt som dåligt väder och inkomstskatt. De kan ha en negativ inverkan på din hälsa och välbefinnande om du utsätts för dem dagligen och har ingen omedelbar utrymningsväg. Om din chef finner ständigt fel med ditt arbete eller dina kollegor idé av skvaller om dig bakom din rygg, är det lätt känner att omständigheterna är utanför din kontroll. Att skapa en positiv handlingsplan, även om det betyder bara uppdatera din CV, borsta upp på marknadsmässiga kompetens och lösa gälla för åtminstone ett jobb var månad, hjälper dig att ta tillbaka kontrollen. Det är lättare att Zappa de dåliga vibbar skapad av skvaller och nejsägare om du är aktivt engagerad i att förändra ditt liv till bättre.

Koppla av och varva ner

Om någon häller kallt vatten på din dag, häll dig själv ett varmt bad, kasta i din favorit lotion och potions, och tänka på alla fina saker i ditt liv medan du frodas. Prova en ångande mugg varm choklad och chat till någon som gör dig lycklig. Lära sig att slappna av och stäng av är ett effektivt sätt att vägra att låta andra människor inkräktar på din mentala och känslomässiga utrymme. Om du har fortfarande svårt att koppla av, prova djupandning eller muskel avslappningsövningar. Få perspektiv genom att spela in i en journal alla de småaktiga olägenheter som orsakas av andra människor. Läsa om det en vecka senare. Det kommer förmodligen gör du skratta och undrar vad bråken var om.

Påtvinga gränser

Gränserna är de friska hinder som du placerar mellan dig själv och resten av världen. Respektera andras gränser och förväntar dem att respektera din bygger tillit och intimitet. Det frigör relationer från utnyttjande, övergrepp och orealistiska förväntningar. Ett förhållande utan sunda gränser är en uppmaning till andra att ta fullständig kontroll över ditt humör och övergripande välbefinnande. Den vän som inte respekterar dina gränser tror ingenting dumpning hennes problem på er minst en gång om dagen, be för tjänster som inte är återgäldas och upp ägodelar utan att återvända dem. Lära sig att säga nej till människor som tar nytta av din bra karaktär och göra det klart att din är inte deras personliga guru och tränare jämlikar ta tillbaka kontrollen.