mynewspapers.net

Hur man installerar LAME i GoldWave

Hur man installerar LAME i GoldWave


För att spara filer i MP3-format med hjälp av den GoldWave ljudredigering programvaran, måste du installera en encoder plug-in för programmet. GoldWave stöder gratis LAME MP3 encoder plug-in, som tillåter dig att exportera MP3 ljud från GoldWave på bitrates av upp till 320 kilobit per sekund (kbps). Som den LAME encoder inte innehåller ett installationsprogram, måste du ladda ner en zip-fil som innehåller plugin-DLL-filen och sedan manuellt flytta DLL i programkatalogen GoldWave.

Instruktioner

• Navigera till hämtningssidan LAME MP3 Encoder på fri-codecs.com (se resurser). Klicka på länken "LAME MP3 Encoder" Hämta; Klicka på "Spara" att ladda ner en zip-fil som innehåller kodaren.

• Dubbelklicka på den nedladdade zip-filen. Klicka på filen "lame_enc" för att markera den och tryck på "Ctrl" och "C" samtidigt för att kopiera den till Urklipp i systemet.

• Klicka inuti adressraden högst upp i fönstret Utforskaren. Skriv "C:\Program GoldWave"--utan anföres-- och tryck på "Enter". Tryck på "Ctrl" och "V" samtidigt för att klistra in den LAME encoder i katalogen GoldWave.

• Starta GoldWave för att skanna Lama plug-in och slutföra installationen.