mynewspapers.net

Hur man installerar keramiska plattor på en öppen spis

Hur man installerar keramiska plattor på en öppen spis


Om din spis ser lite slitna, täcker det genom att installera keramiska plattor över den. Keramiska plattor finns i en mängd färger, storlekar och utföranden. Du kan installera keramiska plattor på spis surround eller över hela spisen, men sätta inte plattorna inuti eldstaden där branden lit eller på golvet i den öppna spisen. Hög värme kan orsaka vissa typer av keramiska plattor att spricka eller bli missfärgat över tiden.

Instruktioner

• Ta bort spis mantel, eller Använd maskeringstejp för att täcka mantel kanterna. Detta kommer att skydda manteln från mortel under kakel.

• Blanda upp ett parti av thinset murbruk med latex tillsatser per tillverkarens instruktioner, med en blandning paddla eller en borr med en blandning paddla fastsättning. Gör mortel ungefär tjockleken av jordnötssmör. Tillämpa ett jämnt lager av thinset murbruk med latex tillsatsen till området du vill kakel eller den hela spisen yta med den platta sidan av efterbehandling spackel. Låt thinset murbruket torka över natten.

• Mät bredden på surround. Använd en penna för att markera centrum av eldstaden. Skär en bit av 1-av-3 virke längden på mätning med hjälp av en cirkelsåg eller andra såg. Placera styrelsen över eldstaden så toppen av styrelsen är nivå och även med toppen av spisen eldstaden. Sätta nivån på toppen av styrelsen i centrum för att se till att styrelsen är nivå. Granska surround till check för ojämnheter på vardera sidan. Om ena sidan av eldstaden är ojämn, flytta styrelsen lite på ena sidan så kakel, en gång installerat, kommer att täcka och dölja ojämna utseendet på den ursprungliga öppna spisen. Skruva i styrelsen med borren och 2-tums murverk skruvar.

• Göra ett andra parti på thinset med latex tillsats, per tillverkarens anvisningar. Applicera ett lager av thinset över centrum av firepace, direkt ovanför bordet. Kamma thinset med v-form sidan av murslev. Placera första plattan ovanpå styrelsen direkt över mittlinjen du drog tidigare. Centrum av kakel bör uppfylla centrum av eldstaden. Tryck försiktigt kakel i mortel. Lägg resten av plattorna ovan styrelsen ut från centrum till kanten, rad för rad. Placera plast eller kartong distanser mellan plattorna som du arbetar för att hålla dem från att flytta. Lämna brickor över natten för att ställa in.

• Ta bort styrelsen i överdelen av eldstaden. Skruva loss skruvarna. Mäta ett ben av eldstaden och en enskild sida vid sida med en spacer på toppen med måttbandet. Använd dessa siffror för att uppskatta bredden på den slutliga skär kakel som du ska placera längst ner på varje ben. Upprepa processen på det andra benet i den öppna spisen. Skär en 1-av-3 bit av lumber final cut kakel samma bredd och längd på ytan brickor kommer att täcka. Placera styrelsen jäms med botten av eldstaden och skruva fast det i stället att hålla brickorna från att flytta. Upprepa denna process på andra sidan.

• Applicera ett lager thinset över delen av benen i den öppna spisen som inte omfattas av styrelsen. Notch thinset med v-form sidan av murslev. Plats första kakel jäms med toppen av styrelsen i ett hörn. Lägg resten av plattorna. Vänta cirka tre timmar för brickorna för att ställa in.

• Ta bort styrelsen och distanserna mellan plattorna över hela spisen. Mäta utrymmet där styrelsen var gång. Skär en eller flera plattor, beroende på storleken av utrymme, såg använda kakel för att fylla i det kala området. Använd en fuktig trasa för att torka bort eventuella murbruk som har fått på ytan av plattorna.

• Täcker någon art eller dekorativa plattor med maskeringstejp att hålla injekteringsbruk från att fastna på de plattor yta.

• Använd en spackel för att bli av med något fastnat mellan plattorna, som murbruk.

• Följa tillverkarens anvisningar och blanda injekteringsbruk.

• Använd en injekteringsbruk float platt kant för att sprida injekteringsbruk över kaklet. För trånga utrymmen, sådan som omkring konst kakel, fylla en injekteringsbruk väska med fuktig injekteringsbruk. Krama påsen för att producera en pärla av injekteringsbruk fylla i runt svåra att nå eller dekorativa plattor. Injekteringsbruk hela spisen.

• Skrapa över brickor på diagonalen med kanten av injekteringsbruk flötet att ta bort eventuella överskott injekteringsbruk. Torka med en fuktig injekteringsbruk svamp att få alla injekteringsbruk.

• Ersätt manteln och lägga till en pärla av täta där manteln möter kakel att avsluta projektet. Låt bruket torka i minst tre dagar innan du startar en brand.