mynewspapers.net

Hur man installerar HDTV ledningar

Hur man installerar HDTV ledningar


För att få en HDTV signal behöver du en HD-kabel låda, en högupplöst satellit låda eller en HDTV-antenn. För att höra HD-ljud behöver du en lämplig ljud (eller ljud/video) mottagare och högtalare system. Några av de nya audio/video-mottagarna kan du ansluta HDTV-signal via mottagaren. Som tillåter dig att byta till en Blu-ray-spelare eller annan komponent, med mottagarens fjärrkontroll. HD-antenner ansluta direkt till HDTV och använda TV-apparatens interna tunern.

Instruktioner

Hur man installerar HDTV ledningar

• Anslut ena änden av HDMI-kabeln till HDTV källan du har valt. Om det är en satellit- eller kabel-box, har utdata en kontakt som är tydligt märkta. Kabeln är bredare på en kant och passar bara ett sätt. Om du använder en HDTV antenn, gå direkt till steg 5.

• Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till HDTV. Nyare HDTV har två till fyra HDMI-ingångar. Du kan ansluta till någon av dessa ingångar. Om du använder en nyare audio/video-mottagare med HDMI-ingångar, Anslut kabeln till en av mottagarens HDMI-ingångar, i stället för direkt till HDTV.

• Om du anslutit kabeln till audio/video mottagaren, Anslut en andra HDMI-kabel mellan produktionen av mottagaren och en av ingångarna för HDTV.

• Om du vill lyssna på ljudet genom din stereo, Anslut en Fiber-optic kabel från din kabel eller satellit box till mottagaren. Kabeln är en tunn tråd med små-kontakter i varje ände. Kabel eller satellit box och mottagaren har en liten kontakt som du trycker in med kontakten på Fiber-optic kabel. Kabeln passar bara ett sätt.

• Om du använder en HDTV-antenn för din källa, Anslut koaxialkabeln utdata från antennen till koaxial ingång till HDTV. Tryck tråden kommer från Koaxialkontakt till koaxialingången på HDTV. Vrida den yttre delen av kontakten till den gängade Koaxialkontakt tills det är tätt. Använd inte fibre optic kabel med koaxialkabeln ingång.

• Aktivera rutan kabel eller satellit och slå på HDTV. Om du använder en ljud- eller ljud-/ mottagare, slå på den och sätta den till den valda produktionen.

• Använd HDTV: s fjärrkontrollen för att välja rätt ingång.

• Om din bild inte är klar och du använder en kabel eller satellit leverantör kräver företaget tekniskt bistånd. Det kommer att hjälpa dig att felsöka systemet.