mynewspapers.net

Hur man installerar gatstenar i en gångväg

Hur man installerar gatstenar i en gångväg


En trevligt designat gångväg av gatsten kan förvandla en vanlig gångväg till en elegant och elegant entré. Att välja att använda gatsten för att skapa en gångväg erbjuder en mängd olika alternativ för både möjliga mönster och typer av stenar. Viktigare, är det ett hem förbättringsprojekt som nästan vem som helst kan fylla i om de är villiga att göra insatser. Ta tid att slutföra grunden ordentligt kommer att säkerställa din färdiga produkten är fortfarande tajt och nivå i år framöver.

Instruktioner

• Skapa en design för din gångväg genom att skissa en skalenlig ritning på rutat papper. Rutat papper hjälp kan du bestämma den exakta kvadratmeter av din föreslagna gångväg.

• Mät dimensionerna för din gångväg och staka ut din design av bultande stakes i marken. Köra sträng mellan var och en av insatserna att ge dig en visuell bild av hur din design ser ut. Göra några ändringar du finner lämpliga och resketch design exakt speglar avsedda storlek och placering av din gångväg.

• Ta din design till en centrum och välj de gatstenar som du vill lägga. Din byggnad leverans centrum också kommer att kunna hjälpa dig att avgöra hur mycket av de olika material som du behöver för att slutföra projektet.

• Gräver ner till minst 8 inches med din spade efter den satsade riktlinjer du redan har skapat. Du behöver ett sista djup av 4 inches för din foundation, 1 till 2 inches för din avdragare säng, plus din gatsten. Utöka din utgrävning 2 till 4 inches utanför gångväg. Använda en fyrkantig spade för att göra i sidor och botten av utgrävningen rakt och platt. Ta bort alla utgrävda material eftersom du inte kommer att använda denna fylla igen för detta projekt.

• Lägg en bas av krossad sten att en minst 4 inches och sprida det med din rake. Se till att stiftelsen är plan och jämn av om din nivå över stiftelsen på olika platser. Spraya med vatten och packa i base med en tamper. Stampande Stiftelsen kommer att säkerställa att det är stabilt packad och minskar någon chans att flytta. Kontrollera nivån igen och tillsätt någon grus måste du göra det nivå. Tamp igen.

• Låg avdragare sängen genom att sprida 1 till 2 inches av sten damm över din foundation. Använd en 2-gånger-4 utjämna ut sten damm lagret genom att dra den över sängen och sedan checkar in den med en nivå. När avdragare sängen är förberett, stör det inte genom att gå på den.

• Låg den första stenen vid början på ena änden av gångvägen. Placera den fast på ostörd avdragare sängen och vicka stenen medan att trycka ner på den så inte kommer den att flytta.

• Placera nästa sten så nära som möjligt till den första stenen. Tryck ner in i avjämningsmassa sängen. Fortsätta att placera stenar på detta sätt genom att lägga en rad i taget. Om du använder ett mönster av gatsten, kommer att du behöva ägna stor uppmärksamhet åt att se till att du följer mönstret. Du kan behöva klippa några av stenarna beroende på storleken på stenarna och krökning och mått på din design.

• Markera några stenar som måste skäras när mönstret har slutförts. Skär dem med våta sågen. Se till att du bär glasögon medan använder din våta såg.

• När alla gatsten har lagts, tamp gångvägen och kontrollera det är nivå. Om det inte är nivån på ett område, kan du packa det vidare till push stenarna vidare in i avjämningsmassa sängen.

• Sprida sand på gångbanan med en push kvast, och sedan packa igen. Våta stenar ner, sprida mer sand och packa igen för att säkerställa en tight, interlocked passform. Avsluta projektet med att sprida mark längs kanterna på din gångväg och sådd eller om sod på störda området.